Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı


 

 

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “Geçen yıl verilmeye başlanan 1000 TL´lik emekli bayram ikramiyesine bu yıl da devam edilecek” dedi.

 

30 MAYIS´TAN ÖNCE YATMASI BEKLENİYOR

12 milyon civarındaki emeklinin gözü bayram ikramiyesinde. Geçen yıl verilmeye başlanan 1000 TL´lik emekli bayram ikramiyesine bu yıl da devam edilecek. Bayram yaklaştıkça ödenecek ikramiye miktarı ve tarihi konusunda merak giderek artıyor. 1 Haziran´ın hafta sonuna denk gelmesi ve pazartesi gününün de arife günü olması dolayısı ile emeklilere ödenecek ikramiyenin 30 Mayıs tarihinden önce maaş hesaplarına yatırılması bekleniyor.

 

İKRAMİYEDE ARTIŞ TALEBİ

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilere verilen 1000 liralık ikramiyenin yüksek enflasyon karşısında eridiği gerekçesiyle ikramiyelerin en az yüzde 26 oranında artırılmasını talep etti. Aytekin, “2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu´ndaki düzenlemeyle birçok ödeme yıllık bazda yüzde 26 artırıldı. Emeklilerimiz için büyük önem taşıyan ikramiyelerin de bu kapsamda iyileştirilmesi gerekmektedir. İkramiyelere en az yüzde 26 oranında yapılacak artış, emeklilerimiz için yeni bir bayram müjdesi olacaktır” açıklamasında bulundu. Haber Merkezi