SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNMALI

Kasım ayı geldi, kış kapıda. Havalar iyiden iyiye soğumaya başladı. Havaların gün geçtikçe soğumasıyla birlikte, yıllardır ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışma sergileyen emeklilerden bir talep var. Bu kapsamda Türkiye Emekliler Derneği, emeklilere yılda bir kez bir maaş tutarında yakıt desteği verilmesini istiyor. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilerin sorunlarının giderek her geçen gün arttığını söyledi.

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

 

DOĞALGAZ VE YAKACAK ÇOK ZAMLI

Günlük yaşamda hemen helmen her şeye zam yapıldığına vurgu yapan Aytekin, doğalgaz ve diğer yakacaklara yapılan zamdan dolayı emeklilerin ısınamadığına vurgu yaptı. Aytekin, “Yapılan değerlendirmelerin ardından TÜED Başkanlar Kurulu, şu kararı aldı: 'Son dönemlerde doğalgaza, elektriğe, çaya, şekere ve birçok maddeye yapılan zamlar emekli aylıklarına yapılan artışın üç katıdır. Böyle bir artış sistemiyle emeklilerimizin aylıkları küçülmeye devam edecektir. Enflasyon nedeniyle aylıklarda oluşan kaybın telafisi için seyyanen zam yapılmalı, emeklilerimize refahtan pay verilmelidir” dedi.

 

EK BİR ÖDEME YAPILMALIDIR

Aytekin, “Emeklilerimizin bilhassa kış aylarında yakıt ve kira desteğine ihtiyaç duyduğu açıkça ortadadır. Hükümetten talebimiz, zorlu kış koşullarında geçimlerine katkı sağlayacak şekilde emeklilere ´kira ve yakacak yardımı´ adı altında ek bir ödemenin yapılmasıdır. Emekli aylıkları hesaplama sistemini belirleyen güncellenme katsayısı ile aylık bağlama oranının sosyal güvenliğin evrensel normuna göre yeniden belirlenmesi gerekir” şeklinde konuştu. Haber: Emel Selci