Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekli sosyal konutlarında sona gelindiğini söyledi.

SİYASİ TOPLANTI DEĞİLDİ

Başkan Aytekin, evi olmayan emeklilerle ilgili TOKİ çalışmaları ile alakalı bilgilendirme toplantısının kamuoyuna yanlış lanse etmek isteyenler bulunduğunu söyleyerek, “Bunu dernek olarak kabul etmiyoruz. Emeklilere yapılan 927 Sosyal konutun yapım işlerinin sonuna gelinmek üzere bu konutlardan yararlanmak isteyen evi olmayan emeklilerimizin nasıl ve ne şekilde yararlanacakları ve prosedürün nasıl olacağı toplantıda dile getirilmiş olup toplantımıza siyasi bir toplantıymış gibi gösterenleri kınıyoruz”

 

AKDE VEFAYI BİLEN İNSANLARIZ

‘Biz dernek yönetimi olarak akde vefayı bilen insanlarız´ diyen Aytekin, “Bu bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı´yı ve Milletvekili Sayın Ramazan Can ı davet ettik kendileri arsa temininde ve TOKİ görüşmelerinde Derneğimizin bu projesinin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olmuştur. Bilgilendirme toplantısında kendileri konuşmalarında herhangi bir siyasi ve propaganda konuşmaları yapmayarak Derneğimizi zora sokmamışlardır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu açıklamayı yapmamızın sebebi kamu oyunda bu toplantının özünü manipüle etmek isteyenlerin bir ölçüde önünü kesmek içindir”

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 23 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 23 NİSAN 2024

 

EVİ OLMAYAN EMEKLİYE EV

“Türkiye Emekliler Derneği tüzüğü gereği partiler üstü bir konumu olduğundan çalışmalarımızda bu hassasiyete dikkat etmekteyiz. Toplantıda sosyal konutların kura çekimi öncesinde ve sonrasındaki şartlar anlatıldı. Yapılacak prosedürü şöyle sıralamaktayız. Yapılmakta olan sosyal konut adeti 927´dir. Bu rakamın 701 Adeti 2+1  226 Adeti 3+1´dir. Mart ayı 25 ile Nisan ayı 12 si arasında Halk Bankasına kura parası 2+1 için 500 TL 3+1 için 1000 TL yatırılacak evi olmayan emeklilerimiz belirtilen tarihler arasında müracaatlarını yapmaları gerekmektedir”

 

388 TL TAKSİTLE EV

“2+1 in fiyatı 116 bin TL 388 TL taksit yüzde 12 si peşin 240 ay vade olacaktır. 3+1 in fiyatı 170 bin TL 759 TL taksit yüzde 10 u peşin 180 ay vade olacaktır. Müracaat edeceklerin evi olmayacak aynı il içerisinde 1 yıl ikamet etmesi gerekmektedir. Ayrıca müracaat esnasında Emekli belgesi ve kimlik bilgileri ile gidilecektir. Kura çekimi 3-4 ay sonra yapılacaktır. Emeklilerimizin bilgilerine sunulur” dedi. Haber: Emel Selci