TOKİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında ilimize gelen AK Parti Milletvekili Ramazan Can, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu. TOKİ´nin emeklilere özel hazırladığı emekliye ev projesinin yerleri belli oldu. TOKİ Başkanı ile Kırıkkale Milletvekilleri Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir ile birlikte görüştüklerini dile getiren Vekil Can, Yuva Mahallesi´nde 129 dönümlük arazinin emekliler için ayrıldığını söyledi.

 

2 BİN KONUT YAPILACAK

Emeklilere özel ev yapılması için TOKİ´ye yer gösterildiğini ifade eden Can, “Yuva Mahallesi´nde 129 dönümlük arazi bulunuyor. Fakat bu arazimiz hazineye ait. Kırıkkale Valiliği tarafından gerekli yazının yazılmasının ardından takibini bizler yapacağız. TOKİ Başkanımız ile görüştük. Başkanımız bize ‘arazinizi teslim edin çalışmalara en kısa sürede başlayalım´ dedi. O bölgemize yaklaşık 2 bin konut yapılacak”

 

Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon

KÖYLERDEKİ YOL PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ

Köy yolları için İller Bankası ile randevu aldıklarını söyleyen Can, “Allah´ın izni ile köylerimizdeki yol problemlerimizi çözeceğiz. İller Bankası ile görüşüp hibenin yanı sıra 3 yıl ödemesiz kredi alacağız. Bizlerde İl Özel İdaresi ile bozuk yol çalışmalarını yapacağız. Köy yollarımız yaklaşık 2 yıl içerisinde bitirerek kalıcı bir eser bırakacağız”

 

SİLAH İHTİSAS OSB´NİN İHALESİ YAPILACAK

Yozgat, Sivas, Kırıkkale ve Kırşehir, Çankırı, Kırıkkale Milletvekilleri ile devamlı istişare halinde olduklarını dile getiren Can, “Bölge Milletvekillerimiz ile bir araya gelip bölgemiz için neler yapabiliriz diye çalışmalarımız var. İnşallah bu çalışmalarımız bölgemiz için hayırlı olur. Ayrıca müteahhit tarafından yapımı durdurulan Silah İhtisas OSB´nin bu ay içerisinde tekrar ihalesini yapacağız. En kısa sürede Silah İhtisas OSB´yi Kırıkkale halkının hizmetine açacağız”

 

MKEK´YE 129 İŞÇİ ALINACAK

Makine Kimya ve Endüstrisi Kurumu´na 129 işçinin alınacağı müjdesini veren Can, Kalkınma Bakanlığından onay yazısının çıktığını en kısa sürede İŞKUR aracılığı ile MKEK´ye 129 işçinin alınacağını söyledi. Vekil Can yapılan açıklamaların ardından vatandaşların sorunlarını dinledi.