KIZILAY ŞUBE BAŞKANLIĞI, ELAZIĞ´DA DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM TOPLUYOR

 

Elazığ´ın yaralarını birlikte saracağız

 

Türk Kızılay, Elazığ ve Malatya´da meydana gelen depremin ardından depremzedeler için 'Haydi Kırıkkale İyilik Sensiz Olmaz' ve 'Gün Elazığ İçin Birlik Olma Günü' sloganlarıyla yardım kampanyası başlattı.

Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi! Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi!

 

GÜN ELAZIĞ İÇİN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Merkez üssü Elazığ olan ve Malatya´da da ciddi derecede hissedilen deprem sonrası, ihtiyaç sahiplerine yönelik yaptıkları çalışmalarla adından söz ettiren Türk Kızılay´ı harekete geçti. Kırıkkale Şube Başkanlığı Hüseyin Kâhya Parkı alt girişine stant açarak, 'Haydi Kırıkkale İyilik Sensiz Olmaz' ve 'Gün Elazığ İçin Birlik Olma Günü' sloganlarıyla yardım kampanyası başlattı. Battaniye, un, kuru gıda ve nakdi yardımların kabul edildiği yardım çadırı 15 gün boyunca açık kalacak. Toplanan yardımlar, 15 gün içerisinde parça paça hızlı şekilde deprem bölgelerine gönderilecek.

 

KIRIKKALE HALKI ÇOK DUYARLI  

Kızılay Şube Başkanı Mustafa İşler, “Türk Kızılay´ı deprem olduktan sonra hemen harekete geçti. Genel merkez nezdinde afet bölgelerine gıda takviyeleri yapılması amacıyla ekiplerimiz gönderildi ve Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de yardım kampanyası başlattık. İdlib ile ilgili standımız vardı, standımızdaki görevimizi depremzedelere çevirdik. İdlib için sadece nakdi yardım topluyorduk şuanda ise battaniye, kıyafet, gıda kolisi, nakdi yardımı ve un yardımı alıyoruz. Nakdi ve ayni yardımların hepsini de makbuz karşılığı alıyoruz. Standımız duyulduktan sonra halkımız hemen büyük ilgi göstermeye başladı.”

 

DEPREM BÖLGELERİNE ULAŞTIRACAĞIZ

“MNG kargo ile Kızılay´ın anlaşması var. MNG kargodan ücretsiz biz gönderim yapacağız. Çok fazla bekletmeyeceğiz. 2 gün, 3 gün olmak suretiyle 15 gün boyunca toplanacak yardımları anında deprem bölgelerine ulaştıracağız.  Hepsini toplayıp göndermeyi düşünmüyoruz. Kırıkkale halkının desteğini bekliyoruz, şuanda Elazığ´da yaşanılan olay çok üzücü bir hadise. Biranda insanlar kimsesiz kalabiliyor. Bu inşalara sahip çıkmak ve elimizden geldiğince yardımcı olmak gerekiyor. Kırıkkale halkı gerçekten çok duyarlı. İnşallah hep birlikte Elazığ´da ki yaraları saracağız” dedi.

 

GERİDE KİMSEYİ BIRAKMAYACAĞIZ

'Elazığ´da yaşanan depremin ardından yaraların sarılmasına devam ediliyor. Afet kaçamayacağımız bir olgu. Kızılay olarak geride kimseyi bırakmadan afetlere karşı eğitmek için devletimize destek olmaya gayret ediyoruz. Gün dayanışma günü, gün birliğimizi beraberliğimizi gösterme günü. Bu bölgede bulunan insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için bir kampanya başlattık. Dışarıda bir insanımız kalmasın, üşüyen bir yavrumuz kalmasın. Biz büyük bir milletiz. Devletimiz çok güçlü, yıkılanı yapacaktır ama biz de millet olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, Kızılay olarak, devletimizin çabasına bir nebzede olsa katkı vermek için buradayız' dedi. Haber: Ayşe Soysal