Eğitimde şiddet önlenmeli

 

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, “Sayın Cumhurbaşkanı´ndan da eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için destek bekliyoruz. Öte yandan eğitimin en büyük sorunlarından birinin yandaş kayırmacılık olduğuna dikkat çekmek istiyorum”

 

MİLLET MEKTEPLERİ BAŞÖĞRETMENLİĞİ

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü´ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, “Öncelikle ülkemizin kurucusu ve başöğretmenimiz Atatürk´ü rahmet ve minnetle andı. 24 Kasım´ın Atatürk´ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği gündür, “Bu nedenledir ki, 24 Kasım bizim için çok özeldir ve gururla kutladığımız bir gündür. İlim ve irfanı önceleyen, eğitimin bir milletin kalkınmasının temelini oluşturduğuna inanan, eğitime yatırım yapan ve yeni nesli bizlere emanet eden Atamıza ne kadar teşekkür etsek azdır. O´nun aydınlattığı yolda, emanetlerine sahip çıkarak ilerlemeye devam edeceğiz. Öğretmenlerimizin fedakârca, canla başla görev yapıyor, buna rağmen eğitim çalışanları veli ve öğrenciler tarafından şiddete maruz kalıyor, hatta hayatlarını kaybedenler oluyor”

 

DESTEK BEKLİYORUZ

“Gebze´de öğrencisi tarafından öldürülen öğretmenimiz Necmettin Kuyucu davasının ilk duruşması 22 Kasım´da bugün görüldü sendikamız bu davaya müdahil oldu. Öğrenci ya da veli tarafından şiddete uğraması sonucu hayatını kaybeden öğretmenlerimizin acısını yüreklerinde taşırken  “Türk Ceza Kanunu´nun 112´inci maddesinde düzenleme yapılmalı, şiddeti önleyici tedbirler ve caydırıcı müeyyidelerin getirilmesi sağlanarak eğitim çalışanlarının güvenlik içinde çalışması yasal koruma altına alınmalıdır. Ayrıca bu düzenlemeyle, eğitimcilere şiddet uygulandığında bir şikâyete bağlı kalmaksızın, fail hakkında kamu davası açılması ve en ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını talep ediyoruz. Konuyla ilgili kanun teklifi hazırlayarak TBMM´ye ilettik. Sayın Cumhurbaşkanı´ndan da eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için destek bekliyoruz. Öte yandan eğitimin en büyük sorunlarından birinin yandaş kayırmacılık olduğuna dikkat çekmek istiyorum”

 

DONANIM SAHİBİ İNSANLAR GÖREV YAPMALIDIR

“Öğretmenlerimiz ehliyetsiz ve liyakatsiz insanların iş başına getirilmesinden büyük rahatsızlık duyuyor. Nitekim Türk Eğitim Sen 24 Kasım Öğretmenler Günü anket çalışmasında da bunu net olarak görebiliyoruz. Talebimiz, MEB´in adaletli ve liyakate dayanan hem yönetici hem de öğretmen atama sistemi ihdas etmesidir. Eğitimin her alanında mülakata son verilmeli, bilgi ve donanım sahibi insanlar görev yapmalıdır. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´tan beklentimiz; anket sonuçlarından da görüleceği üzere yıprandığını belirten öğretmenlerimize kulak vermesi ve bu yıpranmanın gerekçelerini göz önüne alarak, gerekli düzenlemeleri yapmasıdır. Anketimizde görüldüğü gibi ek gösterge 3600´e çıkarılmadığı için emekli olmayan öğretmenlerimiz bulunmaktadır”

 

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

“Ek gösterge sözünün 1.5 yıl geçmesine rağmen hala yerine getirilmemiş olması kabul edilemez. 24 Kasım´da bu sözün yerine getirilmesini istiyoruz. Bu vesileyle Eğitim-Sen olarak ülkemizin kurucusu, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk´ü minnetle yad ederken, teröre kurban verdiğimiz Neşe Alten, Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve daha nice şehit öğretmenimizi de rahmetle anıyoruz. Eğitimin kilometre taşı olan, hayatını mesleğine adayan, cefakârca görev yapan, aklı ve bilimi kılavuzu yapan öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyoruz. Umuyoruz ki, 24 Kasım´lar öğretmen sorunlarının tartışıldığı gün olmaktan çıkar ve öğretmenlerimiz tarafından büyük bir coşkuyla kutlanan gün haline gelir” dedi. Haber: Emel Selci  

Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı