HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR

Kırıkkale´de İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri iyilikte yarışıyor. Her sınıfa birer tane kumbara koyan İHH yetkilileri öğrencilerden topladıkları paralar ile bir yetim çocuğun eğitim, sağlık, gıda ve kıyafet giderleri gideriliyor. İmim Hatip Ortaokulu´nda düzenlenen programa Okul Müdürü Sabri Acar´ın yanı sıra, İHH Temsilcisi İsmail Kösal, İHH Mülteci Koordinatörü Osman Göken ve öğretmenler katıldı.  

 

KIRIKKALE´NİN SINIFLARI İYİLİKTE YARIŞIYOR

‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var´ İHH Temsilcisi İsmail Kösal, “Kampanyası güzel bir gelecek düşleyen çocuklarımız ve gençlerimizle ihtiyaç sahibi yetim çocuklarımıza buluşturan bir çalışmadır. Milli Eğitim Bakanlığının olurlarıyla tüm ilk ve orta dereceli okullarda, Diyanet İşleri Bakanlığının olurlarıyla da tüm Kuran Kurslarında uygulanabilmektedir”

 

YETİM KARDEŞİMİZ BİZE EMANET

Kampanyaya tüm ilkokul, ortaokul, lise ve Kuran Kursu öğrencilerinin katılabildiğini söyleyen Kösal, “Her sınıf aylık 90 TL ile İHH´nın çalışma yaptığı bölgelerden seçtikleri yetim arkadaşlarını, eğitim, sağlık, gıda ve kıyafet giderlerine destek olabilmektedir”

 

YETİMLER İÇİN KARDEŞ DAYANIŞMASI

‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var´ diye sözlerine devam ettiren Kösal, “Kampanyası, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı ve başkalarının dertleriyle dertlenen insanlar olarak yetişebilmeyi esas almaktadır”

 

Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?

KAMPANYAMIZA DESTEK VERİN

Son olarak Kösal, “Dünyada 200 milyon üzerinde yetim ve kimsesiz çocuk yaşıyor. Huzurlu, güvenli ve temel ihtiyaçlarını karşılandığı bir dünyada yaşamak bütün çocukların hakkıdır. Haydi, kampanyamıza sizlerde katılın ve desteğinizle bir yetimin hayatı değişsin!” dedi.

 

ÖĞRENCİLERDEN YARDIM ELİ

Okul Müdürü Sabri Acar ise okullarında 22 şube 535 öğrenci olduğunu söyleyerek okul olarak bu tür kampanyalara destek verdiklerini söyledi. Daha sonra İHH Temsilcisi İsmail Kösal ve İHH Mülteci Koordinatörü Osman Göken sınıfları gezerek öğrencileri bilgilendirdiler.