Ebeveynler dikkat! Yeni doğan bebeklerde bu hastalıklar görülebiliyor! Ebeveynler dikkat! Yeni doğan bebeklerde bu hastalıklar görülebiliyor!


21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında Gazi İlköğretim Okulu'nda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinin de katılımı ile etkinlik düzenlendi. Programa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İl Milli Eğitim Müdürü V. Bahattin Kapucu, Gıda ve Yem Şubesi Müdürü Ali Kabaklı, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Yusuf Yılmaz, Temel Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaldırım ve Destek Şube Müdürü Adem Say katıldı.
Sütün beslenme değeri çok yüksektir
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, sütün önemine vurgu yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu: 'Birleşmiş Milletler Teşkilatı Uluslar Arası Sütçülük Federasyonunun 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda 21 Mayıs gününün bütün üye ülkelerde `` Dünya Süt günü `` olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Dünya Süt Günü ülkemizde 1991 yılından itibaren kutlanmaktadır. Bu kutlama gününün amacı; süt ve süt ürünlerinin besin değeri hakkında kamuoyunu aydınlatmak Sağlıklı nesillerin yetişmesine yardımcı olmak, her yaş gurubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt ve süt ürünlerine yurt içi talebi dolayısı ile tüketimi artırmaktır. Süt; beslenme değerinin çok yüksek olması ve ihtiyaç duyulan besin maddelerinin büyük bir çoğunluğunu içermesi nedeniyle süt ve süt ürünleri dünyanın en iyi besinleri olarak kabul edilmiştir. Dengeli bir beslenmede süt ve süt ürünleri önemli bir yer tutar. Daha sağlıklı bir nesil için süt için süt içirin' dedi.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali Kabaklı ve Veteriner Hekim Ümit Özgü tarafından 'Sütün Önemi' konusunda ders verildi. Öğrencilere süt ve bilgilendirici liflet dağıtımının ardından program sona erdi.