6.02.2014 21:23:16
Düğünün hikayesi fotoğraflarda gizli

Düğünün hikayesi fotoğraflarda gizli

İlimizin tanınmış fotoğraf Stüdyolarından Stüdyo Melike İşletmecisi Mustafa Daldaloğlu TRT 5 ve TRT Diyanet'in ortak canlı yayınında Fotoğrafçılık sanatı ve Düğün fotoğrafçılığı hakkında bilgi verdi.

Hemen hemen herkesin merakı olan fotoğraf çekimi yapmak ve ya fotoğraf da yer alarak iyi poz vermek günümüzde giderek büyük önem kazanıyor. Özellikle sosyal medyada yer almak isteyen insanlarımızın sevenlerine son hali ile de seslendikleri bir alan oldu. Özellikle insanların en mutlu günleri olan düğünlerde öncesinde ve sonrasında yaşadıklarını fotoğraflanması  fotoğrafçılık sektörünün de yeni bir dalı oldu. Bu dalla ilimizde isminden çok sık söz ettiren kişide Stüdyo Melike’nin işletmecisi Mustafa Daldaloğlu.  Daldaloğlu son olarak TRT5 ve TRT Diyanet’in ortak yapımı olan Yeni günü Merhaba programında Fotoğrafçılık ve Düğün Fotoğrafçılığı hakkında geniş bilgi verdi.

Hiçbir olumsuz tepki almadık

Düğün fotoğrafçılığı hakkında bilgi veren Daldaloğlu düğün öncesi çiftlerle bir ön görüşme yaptıklarını çiftlerin istediği pozların neler olduğunu ve kendilerini önerilerini bir araya getirdiklerini söyledi. Daldaloğlu “ Son yılarda Stüdyo çekimlerine nazaran dış mekan çekimleri daha revaçta. Hatta geçtiğimiz günlerde eksi sekiz  derecede Ankara’da düğün fotoğrafı çekimi yaptık. Bizim için önemli olan gelinlikteki beyazlığı saflığı yakalamak. Bunun içinde öğleden sonraki saatleri tercih ediyoruz. Çiftlerimizin uyumlu çalışması için en üç kişi ile çekim yapıyoruz. Sıcak bir sohbet ortamı yakalayarak onları rahatlatıyoruz. Her düğünün bir hikayesi var şüphesiz.Biz bu hikayeyi fotoğraflıyor insanların anılarını yaptığımız albümlerle  tazeliyoruz. Bu güne kadar yaptığımız çekimlerde hiçbir olumsuz tepki almadık” şeklinde konuştu.

Doğum ve yaş fotoğrafları revaçta

Stüdyo Melike İşletmecisi Mustafa Dadaloğlu son yıllarda doğum ve çocuğun 1 yaşına kadar olan fotoğrafların büyük ilgi çektiğini söyledi. Daldaloğlu “Doğum fotoğrafları doğum öncesi ve doğum sonrası da devam ediyor. Doğum öncesinde annenin ve çocuğun aylık gelişimin yakalıyoruz. Doğumda ise anne ve babanın çocukla ilk karşılaştığı en mutlu anı yakalıyoruz. Daha sonraki fotoğraflar ise çocuğun aylık gelişimleri üzerine oluyor” şeklinde konuştu. Daldaloğlu  özellikle portre fotoğrafları çekmeyi sevdiğini  portre fotoğraflarda insanın hikayesinin yüzüne yansıdığını belirtti. Daldaloğlu ayrıca bu işe meraklı olanların önce iyi bir eğitim almalarını ve iyi bir makine elde etmeleri gerektiğini ifade etti.  Daldaloğlu ayrıca son aylarda stüdyo dışı fotoğraf çekimlerin ve albüm isteklerinin fazla olmasının kendisini sevindirdiğini söyledi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024