HER DÜĞÜNE BİR POLİS

Proje kapsamında Çelebi Kaymakamlığı´nda Kaymakam Nur Sevinç Özbek başkanlığında, Belediye Başkanı Süleyman Uluyol, kurum müdürleri ve mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantı düzenlendi. Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen 'Magandalara Karşı Her Düğüne Bir Polis' projesinin önemli olduğu, bu olayın toplumsal sorumluluk çerçevesinde her vatandaşın katkısı ile sonlandırılabileceği vurgusu yapıldı.

 

PROJEYE DESTEK

Toplantıya katılanlar da projeyi desteklediklerini ve gerekli hassasiyeti göstereceklerini dile getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığının en önemli görevlerinden biri de aile ve toplumun refah ve huzurunu sağlamak için gerekli rehberlik faaliyetlerinde bulunmak olduğunu vurguladı.

 

SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ

Bu bağlamda Kırıkkale´de İl Emniyet Müdürlüğünün düğünlerde silah atılmasına karşı başlattığı projeye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak destek verdiklerini belirten Uğurlu, 'Bir merminin bir cana mal olduğu, çocuklarımızın annesiz babasız kaldığı, annelerimizin ciğerlerinin yandığı, evlere ve yüreklere ateş düşüren, düğün evini cenaze evine çeviren bir eğlenceye hayır diyerek tüm vatandaşlarımızı düğünlerde silah atmaması için sağ duyuya davet ediyoruz. Lütfen gençlerimizin mutluluğuna kurşun sıkmayalım.' ifadelerini kullandı.

 

GÖLGE DÜŞMESİN

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Zekai Tufan ise, magandalığın düğünlere gölge düşürmesine izin vermeyeceklerini belirterek, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran kampanyayı desteklediklerini dile getirdi. Tufan, düğünlerde atılan silahların bir gelenek olmadığını ve toplum olarak duyarlılıkla önüne geçebilecekleri bir durum olduğunu anlattı.

Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor

 

DUYARLI OLALIM

Tufan, şunları kaydetti: 'Biz duyarlı olursak bu konu mutlaka engellenecektir. Hiçbir zevk insan hayatından daha değerli ve önemli değil. Biz Türk Metal Sendikası olarak başlatılan bu projeye sonunda kadar destek veriyoruz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Düğün evlerimiz gelenek olarak kabul edilmiş yanlış bir uygulama sonucunda matem evlerine dönüşmesin. Vatandaşlarımızın da projeye destek vermeleri gerekmektedir. Toplum olarak bu konuda duyarlılığı ne kadar artırırsak bu durumun önüne o kadar fazla geçmiş oluruz.'