VEKÂLETLERİ ESNASINDA YILLIK İZİN

Kırıkkale Şube Başkanı Mikail Başer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü´ne bağlı bazı Bölge Müdürlükleri, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının  9. Maddesinin 2. Bendi cc fıkrasında yer alan “Vekâletleri esnasında yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, vekâlet görevine ilişkin olmayan geçici görev, görevden uzaklaştırma, tutuklanma, gözaltına alınma, hizmet içi eğitim, kurs seminer vb. nedenlerle vekâlet görevine ara verenlere (ara verdikleri gün için) vekâlet nedeniyle öngörülen zam ve tazminatlar ödenmez” maddesine  dayanarak, kurumda vekaleten görev yapan personelin, geçici görev, hizmet içi eğitim, kurs, seminer vb. nedenlerle vekaleten yürüttüğü görevi ile ilişkili durumlarda olsa bile ara verdikleri gün için vekalet ücretini ödemiyordu”

 

GEREKLİ HASSASİYETİN GÖSTERİLMESİNİ İSTEDİK

“DSİ Genel Müdürlüğü´ne bağlı Bölge Müdürlüklerinde vekalet ücreti ödemesinde uygulamada birlik olmadığını tespit eden Enerji Bir-Sen, sorunu DSİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı´na üst yazı ile bildirdi. Enerji Bir-Sen, DSİ´ye gönderdiği yazıda, vekalet görevini yürüten personelin vekalet görevi ile ilişkili olması durumunda geçici görev, hizmet içi eğitim, kurs, seminer vb. nedenlerle görevlendirildiklerinde vekalet ücretleri kesilmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

 

HERHANGİ BİR KESİNTİ YAPILMAYACAK

Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi

“Yazıya cevap veren DSİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, vekalet görevini yürüten personelin vekalet görevi ile ilişkili olması durumunda geçici görev, hizmet içi eğitim, kurs, seminer vb. nedenlerle görevlendirildiklerinde vekalet ücretlerinin kesilmemesi, Genel Müdürlüğün merkez ve taşra teşkilatında mevzuat hükümleri çerçevesinde vekalet ücreti ödemelerinde uygulama birliğinin sağlanması açısından, görüşün tüm teşkilatlara duyurulması yönünde görüş bildirdi. Enerji Bir-Sen´in girişimleri ile DSİ´de vekaleten görev yapan personelden, vekalet görevi ile ilişkili görevlendirmelerde vekalet ücretinde herhangi bir kesinti yapılmayacak. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı´nın bu görüşü, DSİ Genel Müdürlüğü ve tüm taşra teşkilatında da aynı şekilde uygulanacak” dedi.