SİYASET 11.11.2013 00:15:06
Dönmez projelerini anlattı

Dönmez projelerini anlattı

Bahşılı Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dönmez, basın mensuplarıyla toplantı yaptı ve projelerini açıkladı.

Basın toplantısı düzenledi

MİHDER Genel Başkanı ve Bahşılı Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dönmez, Derya Alabalık Lokantası’nda gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya gazetecilerin ilgisinin yüksek olduğu gözlendi. Burada gazetecilerle sohbet eden ve Bahşılı ilçesine yönelik projelerini açıklayan Mehmet Dönmez, mega projelerle Bahşılı’nın atılım yapacağını belirtti.

 

Nasıl karşılanacak?

Projelerin bir kısmının belediye bütçesi ile karşılanacağını ve bütçenin buna yeteceğini söyleyen Mehmet Dönmez, bir kısmının da yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirileceğini ifade etti. Dönmez, projelerin Bahşılı için kayda değer çalışmalar olacağının altını çizerken, bu çalışmalar ile Bahşılı ilçesinin bir cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.

 

Yeşil Vadi çalışması

İşte Dönmez’in projeleri: “Yeşil Vadi’yi Kırıkkale il olduğunda gerçekleştirilen ilk koordinasyon toplantısında gündeme getirmiştim. Bu proje çok önemli. Şu anda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin uygulama planı içinde olan proje sayesinde bölgede emlak değerleri artıyor, yatırımcılar buraya yöneliyor. Bahşılı’yı bu proje sayesinde cazibe merkezi yapacağız. Yeşil Vadi için çalışma sahasını 1986’da hazırlamıştık. Şimdi uygulanıyor olması güzel. Bunu daha da geliştireceğiz.

 

Kongre Merkezi Projesi

Ben, suyunu verip parasını alan, yolunu yapan belediye olmak istemiyorum. Bunları zaten yapacağız. Biz mega projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için aday olduk. Bir çok yeri gezdim ve gördüm. Bahşılı’yı kongre merkezi yapacağız. Bir telefirik kuracağız. Sosyal alanlarla birlikte büyük bir kongre merkezi oluşturacağız. Bahşılı bu anlamda büyük bir ilgi merkezi olacak. Bunu gerçekleştireceğiz.

 

İşte diğer projeler

Kent Konseyi oluşturacağız. Kentimizle ilgili kararları alacak ve uygulayacağız.

Belediye binasına WiFi kuracağız ve herkes interneti bedava kullanacak.

Yollar ve otobüsler engellilere uygun hale getirilecek.

Gazbeton ve Tüpraş’ın buhar gazından yararlanacağız. Seracılığı bununla geliştireceğiz.

2 otobüs alacağız ve bu otobüsler çocuklarımızı düzenli olarak Anıtkabir ve Çanakkale’ye geziye götürecek, yetişkinlerimizi de Urfa, Pamukkale ve Mevlana’ya götürecek.

Eğitime Belediye olarak katkı ve destek sağlayacağız, burs değil ama katkı payı vereceğiz.

Mağdur ailelere aylık yardımı yapacağız.

Bahşılıspor mutlaka olacak, güreşte canlanacağız.

Düşkünler için huzurevi yapacağız. Ablam ve bir arkadaşı bunun finansmanı olan 2 milyon lirayı hazırladılar.

Mini bir Harikalar Diyarı yapacağız.

Mezarlık yeterli değil, burayı genişleteceğiz. Sürekli dua ve Kur’an okunacak.

Beceri kursları açacağız ve halkımıza gelir sağlayacağız.

Suyu rehabilite edip, iyi hale getireceğiz.

Her ay basın toplantısı düzenleyeceğiz ve halkımızı basın mensupları aracılığıyla bilgilendireceğiz.

Modern bir Hayvan Pazarı yapacağız.

Kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz.

İlçe girişine büyük bir TV ekranı kuracağız, buradan maç yayınından tutun da halkımızı belediye çalışmaları ile bilgilendireceğiz.”

 

Bahşılı atılım yapacak

Başkan Dönmez, projelerini böyle sıralarken, Bahşılı ilçesini gelişen Kırıkkale’nin gölgesinde bırakmayacaklarını ve bu projelerle atılım yapar hale getireceklerini özellikle söyledi. Bahşılı’nın son dönemdeki gelişmelerden bu projelerle hızlı bir ivme kazanacağını ifade ederken, Belediye’nin de insan odaklı sosyal bir yapıya bürüneceğini vurguladı.

 

17. kitabını imzaladı

MİHDER Genel Başkanı ve Bahşılı Belediye Başkan aday adayı Mehmet Dönmez, basın toplantısından sonra toplantıya katılan gazetecilere son kitabını imzaladı. Mehmet Dönmez, belediye mevzuatlarının yer aldığı ve 17. kitabı olan kitabı gazetecilere hediye etti. Başkan Dönmez, “Bu 17. kitabım oluyor. Bu kitapta Belediye Kanunu ve Büyükşehir Belediyesi Kanunu yer almaktadır. Belediyeler için çok önemli olan bu kitabı hazırladık ve baskıdan daha yeni çıktı. Belediyelerimize hayırlı olsun. İçinde kanunlarla ilgili çok detaylı bilgiler var. Konunun uzmanları kanunları anlattı” dedi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024