Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, “Sağlık-Sen ailesi olarak her türlü adaletsizlikte olduğu gibi bu konuda da yüksek sesle ifade ediyoruz ki; döner sermaye sistemi çöktü” dedi.

 

SAĞLIK TESİSİ AÇILACAK

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Sancar Serbest Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan´ı makamında ziyaret ettiler. Memur-Sen İl Başkanlığı görevi için hayırlı olsun temennilerinde bulundular. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi ile İl Sağlık Müdürlüğü personelinin dağılımı ve yeni yapılan yakın zamanda hizmete açılacak olan sağlık tesisi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kırıkkale’de köy içine 2 bin metrekare kilit parke Kırıkkale’de köy içine 2 bin metrekare kilit parke

 

ÇALIŞMA BARIŞININ SAĞLANMASI

Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sancar Serbest ile hastane personelinin, tedirginlikleri talepleri hakkında görüşüldü. Çalışma barışının sağlanması ve birtakım ön yargıların ortadan kaldırılması amacıyla döner sermayenin yükseltilmesi ve tüm çalışanlarımızı kapsaması noktasındaki hassasiyetimiz dile getirildi. Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan konuşmasında; “Yıpranma payının tüm çalışanlarımız adına konfederasyonumuzun beklediği, talep ettiği ölçüde gerçeklemediği ifade etmek isterim”

 

UNVAN AYRIMI YAPILMASIN

“Söz konusunu yıpranma payının çalışma barışının sağlanması adına, tüm çalışanlarımızı ayırt etmeksizin kapsamasını özellikle ve önemle belirtiyoruz. Sağlık-Sen Genel Merkezimiz olarak Bununla ilgili çalışmalarımız halen devam etmektedir. Bu çalışmalar içerisinde bürokratik yol olarak Bakanlığımızla görüşmeler sürdürülmektedir. Keza bu konuyu yargıya taşıdığımızı ve ciddi takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum. 3600 ek gösterge konusunda ise; Tıpkı İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim teşkilatı personelinde olduğu gibi Sağlık camiamızda da çalışan barışı göz önüne alınarak unvan ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanlarımıza hitap etmesini talep ediyoruz”

 

KAZANIMLAR TALEBİMİZİ NET BİR ŞEKİLDE

“Talebimizi daha net bir ifade ile belirtmek istiyorum ki; örneğin; hali hazırda 1600 göstergeden işlem gören 2200´e, 2200-2300 göstergeden işlem gören 3000´e, 3000 göstergeden işlem görenlerinde 3600 ek göstergeye yükseltilmesi gerektiğini düşünmekteyiz ve her çalışanı bir üst ek göstergeye taşıyarak her çalışanın fayda görmesini talep etmekteyiz. Bu çabalarımız; bu kazanımları alana kadar olmayacaktır. Devamında takibini bırakmayacağımızı ifade etmek isteriz. Kazanımlar talebimizi net bir şekilde karşılamaması durumunda aynen yıpranmaya payında olduğu gibi çalışanlarımızın hakkını her platformda aramaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Gerek yargı süreci ile gerekse de bürokratik platformlarda hak arama çabamız devam edecek ve asla vazgeçmeyeceğiz”

 

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

“Döner Sermaye konusunda da; çalışanlarımız mağdur edilmektedir. Sağlık Personeli çok eski ve geçerliliğini yitirmiş, amacını kaybetmiş bir döner sermaye sistemi ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Bu haksız ve günümüz şartlarından uzak sistemin çalışma barışını bozduğunu, sağlık çalışanlarımızın ekonomik haklarını yeterli bir şekilde karşılamadığı açıktır nettir. Dolayısıyla bizler Sağlık-Sen ailesi olarak her türlü adaletsizlikte olduğu gibi bu konuda da yüksek sesle ifade ediyoruz ki; Döner sermaye sistemi çökmüştür. Günümüzde olan bu adaletsizlik her geçen gün büyüyerek çoğalmaktadır. Bu sistemin devam etmesi tüm muhataplarına zarar vermektedir. Döner Sermaye sisteminin hakkaniyetli ölçülerle güncellenmesi, revize edilmesi veya yeni bir sisteme geçilmesi, tüm çalışanlarımızın ortak talebi doğrultusu yapılması gerekmektedir. Konuyla ilgili Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak çalışmalarımız devam etmekte olup; tüm süreçte Bakanlığımızla bilgi paylaşımında bulunmaktayız. Bu konunun da daimi takipçisi olacağımızı kararlılıkla ifade etmekteyiz”

 

ZEVKLE, ŞEVKLE YAPIYORUZ

“Tüm bu çabalar, uğraşlar bizleri asla ve asla yormuyor. Bu hak arama mücadelesini zevkle, şevkle yapıyoruz. Ancak, son zamanlarda üzülerek görüyoruz ki hiçbir öngörüsü olmayan en ufak katkısı bulunmayan çevreler, Sağlık-Sen olarak büyük mücadelelerle edindiğimiz kazanımlar üzerinden prim yapma telaşına düşmüşlerdir. Elde edilen kazanımlarımız üzerinden kimsenin bireysel veya herhangi bir grup tarafından istismar edilmesine asla müsaade etmeyeceğimizi ve takipçisi olacağımızı ifade etmek isterim. Bu konuda tüm sağlık çalışanlarımızın da dikkatli olmalarını, bu gibi çevrelerin haksız bir şekilde prim yapma çabalarını boşa çıkarmalarını özellikle rica ediyoruz. Bilinmeli ki biz Sağlık-Sen olarak tüm mücadelemizde ayrım yapılmaması gerektiğini ifade ederek birliğe, birlikteliğe vurgu yapıyor her türlü ayrımı reddediyoruz”

 

HER SAĞLIK ÇALIŞANI AYRI AYRI ÖZEL

“Bu yolda tüm sağlık çalışanlarını bizimle birlikte olmaya, gücümüze güç katmaya, sesimizin daha gür ve yüksek çıkmasını sağlamaya davet ediyorum. Bizimle birlikte yürüyen her bir çalışanın bizim içim önemli ve özel olduğunu ifade etmek istiyorum. Bizimle birlikte yürümek isteyen tüm sağlık personeline kapılarımızın sonuna kadar açık olduğu belirtmek isterim. Çünkü biz hepimiz biriz şeklinde düşünüyor öyle de hareket ediyoruz. Her sağlık çalışanı ayrı ayrı özel ve önemlidir. Bizler sendika olarak sağlık idarecilerimizle istişare içerisinde daha iyiyi, daha güzeli birlikte el birliği ile yapmayı arzu ediyoruz. Bu vesile ile tüm sağlık camiasına yürekten sağlık, afiyet ve güzel günler diliyorum” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

 

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Memur-Sen İl Başkanı Recep Akdoğan, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Tiftikçi´ye ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Sancar Serbet´e teşekkürleri ifade ettiler. Karşılıklı iyi dileklerle ziyaret sonlandırıldı. Haber: Emel Selci