Organize Sanayi Bölgesi girişinde Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın tarafından karşılanan Vali Ali Kolat, teşvikten yararlanarak yatırım yapan firmaların fabrika ve tesislerini ziyaret ederek üretim faaliyetlerini yerinde inceledi. Vali Kolat beraberindeki Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut ve yetkililerle birlikte ilk olarak EMSA Plastik Sanayini ziyaret etti. Taşımacılıkta kullanılan strect film ve içecek ambalajında kullanılan shrink naylon üreten firma hakkında bilgiler veren firma sahibi Emin Heyvacı, 'Firmamız 2006 yılında faaliyete başlamış olup, aylık 150 ton kapasite ile çalışmaktadır. Her geçen gün kapasite artırımı için makine yatırımı yapılmaktadır.'dedi. Vali Ali Kolat üretim yapılan tesislerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Güneş enerjisi panelleri Kırıkkale'de üretiliyor

Vali Ali Kolat sonrasında güneş enerjisi panellerinin üretimini yapan ALFA Solar Enerji Sanayini ziyaret etti. Vali Kolat üretim yapılan tesisleri gezerek şirket yetkilisi Veysel Karabaş'ta bilgiler aldı. Tesis ve üretimi yapılan güneş enerjisi panelleri hakkında bilgiler sunan Karabaş, 'Alfa Solar Enerji A.Ş. yenilenebilir enerji kaynaklarından, güneş enerjisi sektöründe deneyimli teknik kadrosu ile fotovoltaik (PV) panel üretimi yapan Türkiye'nin önder üretici firmalarındandır. Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde6000 m²yüksek teknoloji ürünü, robotik üretim hattı sayesinde yıllık 60 MW'lık kapasitede fotovoltaik (FV) panel üretecektir. Yüksek verimli panelleriyle ilk yatırım maliyetinde, hızlı geri dönüşüm sağlayarak, 25 yıl ürün garantisi sunmaktadır.'dedi.

Firmalarımızla iftihar ediyorum

Fabrika ve tesis ziyaretleri sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ali Kolat, 'Kırıkkale OSB'ye ziyarette bulunduk. Firmalarımızı zaman zaman ziyaret ederek çalışmalarını yerinde görüyoruz. Arkadaşlarımızın sorunları varsa yönetimle konuşarak çözüyoruz. Hakikaten firmalarımızın güzel çalışmaları var. Bunlarla iftihar ediyoruz. Enerjide ciddi manada dışa bağımlıyız. Güneş ve rüzgar enerjisinden istifade edebilecek değerlendirmeleri yapmamız gerekiyor. Şimdi burada da arkadaşlarımız güneş paneli üretiyorlar. Hakikaten son derece modern bir fabrika. Tamamen sisteme entegre olacak şekilde dizayn edilmiş bir tesis. Ben büyük bir iftihar ediyorum. Firmamıza başarılar diliyorum.'diye konuştu.

Doğalgaz sorunu bir türlü çözülemedi

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın ise konuşmalarında 67 parselin 64'ünde tesis kurulduğunu ve üretim yapıldığını söyledi. Gazetecilerin soruları üzerine Organize Sanayi Bölgesi'nde doğalgaza olan talebin bir türlü gerçekleşmediğini ifade eden Aydın, OSB'nin bulunduğu bölgeye çevrim santrali yapılması gerektiğini söyledi. Konutlara doğalgaz veren firmanın sanayi bölgesine gaz vermesi gibi bir durumun mecburiyet gerektirmediğini dile getiren Aydın, bununla ilgili yasal bir mevzuatın da olmadığını söyledi. Çevrim santrali için yapılacak yatırımın OSB'de faaliyet gösteren firmalar tarafından karşılanmasının da henüz mümkün olmadığını dile getiren Aydın, ciddi maliyetlerin söz konusu olduğunu söyledi.

Meslek lisesi ara eleman ihtiyacını giderecek

Açıklamalarını devamında organize sanayi bölgesi bünyesinde yapılan 24 derslik meslek lisesinin firmalara büyük katkılar sağlayacağını söyleyen Aydın, 'Ara eleman açığını karşılamak için OSB'de bir parseli Endüstri meslek lisesi kurulması için tahsis ettik. Hızlı bir şekilde yatırımı tamamlandı. Nasip olursa bu yıl eğitim ve öğretime başlayacak. Firmalarımızın ihtiyaçlarına yönelik bölümlerin açılmasını talep ettik. Bu yönde endüstri meslek lisemiz ilimizin ve sanayicilerin ihtiyaçları doğrultusunda hizmete açılacak. 24 derslik olup 3 atölyesi olacak.'dedi.