‘DÜNYA DİYABET GÜNÜ´ BUGÜN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE KUTLANACAK

 

Diyabette aile desteği çok önemli

 

T.C. Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Kırıkkale Podium Alışveriş Merkezi´nde bugün ´Dünya Diyabet Günü´ çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı

 

ÜCRETSİZ KAN ŞEKERİ ÖLÇÜLECEK

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Şenay Durmaz Ceylan ve Doç. Dr. Aşkın Güngüneş önderliğinde T.C. Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Kırıkkale Podium Alışveriş Merkezi´nde bugün ´Dünya Diyabet Günü´ çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. Bu etkinlikler kapsamında ücretsiz parmak ucu kan şekeri ve kan basıncı ölçümleri yapılarak toplum taraması yapılması planlanıyor.

 

AİLE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Ayrıca diyabetik hastaların tedavisi için yaşam tarzı değişiklikleri bakımından sağlıklı beslenme ve egzersizin önemi konusunda gerek broşürler ve afişlerle gerekse bire bir sohbetlerle halka yönelik eğitim verilmesi planlanıyor. Diyabet kronik ömür boyu süren bir hastalık olduğu için aile desteği çok önemlidir. Diyabetik ailelere hastalıkla ilgili en son bilgiler anlatılarak ailelerin desteklenmesi sağlanacak. Bu tarama sırasında diyabet ve hipertansiyon tespit edilen hastalar hastalıkları ve tedavisi hakkında bilgilendirilip ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilecek.  Haber: Kenan Kuzucu