PAZARA DİŞİ HAYVAN GİRMEYECEK

Ülkemizde başta kırmızı et ihtiyacını gidermek ve damızlık hayvan sayısını artırmak amacıyla İl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından dişi hayvan kesimi yasaklandı. Konu ile ilgili bilgi veren İl Müdürü Yılmaz, “Bu nedenle besicilik yapan yetiştiricilerimizin damızlık değeri taşıyan dişi hayvanları Kurban Bayramında kurban satış yerlerine alınmayacak ve kurban olarak kesimlerine izin verilmeyecektir”

 

KESENE CEZA VAR

Yılmaz, Emniyet güçleri, Jandarma teşkilatı ve Belediye Zabıta memurları tarafından yetkili bulundukları bölgelerde kesimhaneler dışında yapılacak kesimlerin önlenmesi için gerekli tedbirler alınacak, kesim yerleri dışında kesim yapıldığının tespiti halinde Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri tarafından gerekli cezai işlem uygulanacağını söyledi.

 

Yazın bunları yapın sıcaktan korunun! Yazın bunları yapın sıcaktan korunun!

GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERİN

Yılmaz; İlimizde faaliyet gösteren Serbest Veteriner Hekimler ile yaptığı toplantıda “Bakanlığımızın yayınladığı tebliğe istinaden yurt genelinde, gebe ve damızlık değere sahip olan dişi hayvanların kurbanlık olarak kesiminin yasaklandı. Söz konusu kararın, ülkemizde sürdürülebilir bir hayvancılık yapmak, hayvan varlığının korunması ve artırılması, gıda arz güvenliğinin sağlanması ve damızlık değere sahip kaliteli dişi hayvanların kesilmesinin önüne geçmek amacıyla ülke menfaatleri gözetilerek alındığını ifade ederek; bu konularda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekir” dedi. Haber: Kenan KUZUCU