BİZ ÖĞRENCİLERİN SEVİYESİNE İNİYORUZ

Direksiyon Eğitmeni Veysel Baran ile yaptığımız görüşmede eğitimcinin öğrenci yaş seviyesine inmediği sürece başarılı olamayacağını söyledi. İnsan hayatının çok kıymetli olduğunu dile getiren Baran, eğitimde başarı oranını çok yüksek tuttuğunu, bu nedenle insanların araçlarının periyodik bakımını zamanında yapmalarını istedi.

 

EHLİYET BİZİM İŞİMİZ

Trafikte kurallara uyulması dahilinde kimsenin sıkıntı yaşamayacağını anlatan Baran, “Ehliyet bizim işimiz, dürüstlük ilkemiz, başarı tecrübemiz, gücümüz Kırıkkale halkı” diye konuştu. Araçlarda kışın yapılması gereken bakımlar hakkında bilgi veren Baran, “Motorun sağlıklı çalışabilmesi için soğutma suyuna antifriz konulmalı. Motorun ilk hareketi zorlaşacağından akü kontrol edilmeli, radyatörün su seviyesi düşükse tamamlanmalı. Kışa girerken özellikle dikkat edilmesi gereken yer soğutma suyunun antifriz miktarı. Motordaki su miktarı doğru ayarlanmazsa soğuk yerlerde motor soğutma suyu donar ve motor bloğuna zarar verir. Eski bir akü soğuk havalarda görevini tam yapamayabilir, bu nedenle kontrol edilmeli. Seyir güvenliği için silecek süpürgelerinin lastikleri ve silecek suyu da gözden geçirilmeli”

23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin göstergesidir 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin göstergesidir

 

CAM SUYU ANTİFRİZLE OLMALI

Kış öncesi araç bakım kurallarını sıralayan Baran, “Antifriz miktarının azalmaması için her zaman özel sıvılar kullanılmalı. Araçlara özel sıvılar yerine su kullanmak, sudan kaynaklı kireçlenmelere, kireçlenmeler de su kaçaklarına ve hararet problemine yol açar. Kış seyahatlerinde arabada aracın lastik çapına uygun zincir bulundurulmalı. Zincir daha önce kullanılmışsa herhangi bir kırık, eksik veya ezilme olup olmadığı kontrol edilmeli. Camda donmalar olmaması için cam suyuna antifriz ilave edilmeli. Cam suyu antifrizi suyun donmasını engeller ve daha iyi performans alınmasını sağlar. Silecek suyunda her zaman için soğuğa dayanıklı özel sıvılar kullanılmalı. Soğutma sıvıları antifriz desteği yerine, sürekli su ile tamamlanmamalı. Mevsim şartlarının ağır olduğu yerlere giderken arabada mutlaka bir buz kazıyıcı bulunması gerekir. Zincir takma, lastik değiştirme gibi durumlar için arabada bulunan kullanıma elverişli bir eldiven de olmalıdır” dedi.