DİNEK MARKA ÜRÜNLER SOFRALARA GELMEYE BAŞLADI

 

Birbirinden güzel ve sadece Kırıkkale´ye ait yöresel yemeklerin sunulacağı Keskin Dinek Yöresel Yemek ve Gastronomi Merkezi, Vali Yunus Sezer´in katıldığı açılış töreni ile hizmete girdi.

 

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

YÖRESEL YEMEKLER
Göreve başladığı günden itibaren Kırıkkale´ye ilkleri yaşatan Vali Sezer tarafından hayata geçirilen Dinek marka yöresel ürünler, yine yöresel yemek olarak ayrı bir değer kazanacak. Yöresel yemeklerin sunulacağı merkezin açılışında konuşan Vali Sezer, geleneği yaşatmanın önemine değinerek şunları kaydetti: “ Bir medeniyetin kurulması, bir kültürün oluşması binlerce yılı alan bir mesele”

 

DİNEK İLE ÜRÜNLERİMİZİ TANITACAĞIZ  

“Milletlerin bağımsızlığını kaybetmesi sadece işgalle olmuyor. Kültürünü kaybetmesi, kültürünü unutması ile olur. Bugün Dinek markası ile açılışını yapacağımız yerler; bizim geleneksel olarak hangi yemeklerimiz vardı, hangi ürünlerimiz vardı bunları bir araya getirme, bunları yeni versiyonlarıyla gelecek nesillere, şu anda yaşayan insanlara tanıtma en temel görevimiz.  Dinek markası ile yöresel ürünleri tanıtacağımız konağımızın hayırlı olmasının diliyor, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

KESKİN DEMEK KIRIKKALE DEMEKTİR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Bugün burada açılışını yapacak olduğumuz Keskin-Dinek yöresel ürünler evi uzun zamandır benimde hayalimdi. Keskin demek Kırıkkale demektir, Kırıkkale demek Keskin demektir açık ve net Keskin bölgenin adı. Kırıkkale bir yerleşim yeri değilken Keskin vardı ve Kırıkkale´nin kültürü Keskin´in kültürüyle eş değerdir. Bu projenin başından beri ilgilenen Valimiz Yunus Sezer´e teşekkür ederim. Bir marka türetti. Bunları kendi cebimizden harcamıyoruz ama vatandaşlarımız hizmet bekliyor. Bizlerde bu güzel hizmetleri siz değerli vatandaşlarımızın hizmetlerine sunuyoruz. Bu bir ilk oldu, yeni bir marka ile Kırıkkale´nin tanıtımı yapılacak” ifadesinde bulundu.

 

İLÇEMİZDE ÖNEMLİ HİZMETLERİMİZ OLUYOR

Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir, “Buraya göreve başladığımda ve sayın valimizi ziyarete geldiğimde bu konağın yöresel ürünler alanında değerlendirilmesi anlamında ilk talimatınızı vermiştiniz. Bu süre içerisinde yardımlarınızla ve ödemelerle burayı hizmete açılıyor. Buranın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Burası Valimiz sizlerin sayesinde oluştu. İlimizde güzel çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların yansımalarını ilimizde de görüyoruz. İlçemizde önemli hizmetlerimiz oluyor” şeklinde konuştu.

 

SORUNLARIMIZ ÇÖZÜME KAVUŞTU

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, “Keskin-Dinek yöresel yemekler ve gastronomi merkezi, ilimizdeki misafirlerimizi ağırlayacak seviyeye getireceğiz. İnşallah bundan mutluluk duyacağız. Keskin´in eksikliklerini gerekli yerlere ilettik çok ciddi sorunlarımız vardı. Bunlar bizim yapabileceğimiz işler değildi Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bakanlıklara talimatlar verildi, sorunlarımız çözüme kavuştu” dedi.

 

TURİZME CANLILIK SAĞLAMASI HEDEFLENİYOR

Protokol konuşmalarının ardından Keskin Dinek Yöresel Yemek ve Gastronomi Merkezi, Vali Yunus Sezer tarafından hizmete açıldı. Restorasyon çalışmaları sonucu yeniden ayağa kaldırılan konakta sunulan yöresel kahvaltının yanı sıra Keskin Tava, Keskin Ev Mantısı, Keskin Besmeci, Kunduru Bulgur Pilavı gibi yöresel yemeklerin, yöresel türküler eşliğinde sunulduğu Gastronomi Merkezinin, Keskin´in ticaret ve turizmine canlılık sağlaması hedefleniyor. Açılış törenine Vali Sezer´in yanı sıra Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, Kaymakam Tekin Erdemir, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, il ve ilçe müdürleri ile davetliler katıldı. HABER: EMEL SELCİ