Kırıkkale Üniversitesinde yapılan panele Vali Vekili Rıfat Ata, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müftüsü Bekir Gerek, Öğretim Üyeleri davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Panel, Kur'an-ı Kerim okunması ile başladıktan sonra Ney Taksimi ile devam etti.

Allah bizi münafıklardan uzak eylesin

Panelde konuşan KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Din ve samimiyet hakkında bilgiler vererek tüm Müslümanların yaşamında, hayatında ve bunu uygulamaya geçirmede samimi davranmaları gerektiğini belirtti. Panelde konuşan Vali Vekili Rıfat Ata 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası'nın 1989 yılından beri kutlanandığını Kutlu Doğum Haftası'nın 2014 yılındaki temasınında ' Dinde Samimiyettir.' Olduğunu belirtti. Ata 'Samimiyet, ihlas, doğruluk, dürüstlük yani içten ve kalpten davranarak söz ve davranışların bütünüdür diye tarif edebiliriz. Bütün ibadetlerin her türlü riya ve gösterişten uzak sadece Allah rızası için yapılanı mübarektir. İhlas ve samimiyet dinin özüdür. Samimi olmak tabi ki Cenab-ı Allah'a, Kitabına, Peygamberimize samimi davrandığımız gibi evimizde öncelikle ailemize, çocuklarımıza, komşularımıza, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza, yönetici insanlarımıza samimi davranmaktır. Samimiyetten uzak söz ve davranışların Allah katında hiçbir değeri olmadığı gibi bizlerin arasında da hiçbir önemi olmaması gerekiyor. Samimiyetin zıttı riyakarlıktır, ikiyüzlülüktür yani münafıklıktır. Allah bizi münafıklardan uzak eylesin. Bu hafta münasebetiyle Peygamberimizin sözlerini söyleyen değil yaşayan ve anlatan kişiler olmanızı niyaz ediyorum. Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunun cennet vatanımızın birlik ve beraberliğine, huzur ve mutluluğuna, insanlarımızın kardeşliğine, bütün insanlığın hidayete ermesine, tüm Müslümanların din ve samimiyet konusunda duyarlı davranmaya vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.' dedi.

Din ve Samimiyet

Panele katılan davetlilere Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp BAŞ, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Ana Bilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfit Selim Saruhan ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam tarihi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Öztan tarafından, 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' konulu bilgiler verildi.Panelde Peygamber efendimizin hayatından kesitler anlatılarak dindeki samimiyetin ne demek olduğu panele katılanlara anlatıldı.

Plaket verildi

Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor! Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor!

Panel sonra davetlilere; Kur'an-ı Kerim Meali ve gül dağıtıldı. Panele katılan davetliler bilgiler veren Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp BAŞ, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Ana Bilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfit Selim Saruhan ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam tarihi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Öztan Vali Vekili Rıfat Ata tarafından günün anısına plaket verildi