Cumhurbaşkanı onayladı! Kırıkkale’ye ‘proje bazlı devlet yardımı’ verilecek Cumhurbaşkanı onayladı! Kırıkkale’ye ‘proje bazlı devlet yardımı’ verilecek


 

 

Kırıkkale ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy 2018-2019 yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri için müracaatların 02 Kasım 2018 tarihine kadar devam ettiğini söyledi.

 

SON GÜN 2 KASIM

Birlik Başkanı Ulusoy, şu ana kadar müracaatların yüzde 80´nin tamamlandığını yüzde 20´lik kısmın ise hala başvuruda bulunmadığını dile getirdi. Müracaatların tamamlanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getiren Ulusoy, “Son 2 Kasım 2018 tarihinde başvurular bitmiş olup birliğimizde başvuru dilekçelerini imzalamayan yetiştiricilerimiz 2018-2019 Yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemelerinden faydalanamayacaklardır. Yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için her ilçede toplantılar yaparak hem destekleme müracaatlarını alıyor hem de istişarelerde bulunuyoruz. Tüm üyelerimize önemle duyurulur”

 

HAYVAN SAYISI ARTTI

Ulusoy, geçen yıl 531 üyenin 73 bin 88 hayvana toplam 1 milyon 628 bin 400 TL ödeme yapıldığını ve bu yıl da yetiştirici ve hayvan sayısının da artığını belirtti. Ulusoy, “Amacımız bu zor şartlarda memleketimize et süt üretimi yaparak önümüzdeki yüz yılın en değerli şeyi olacak olan gıda güvenliğimizi sağlayan koyun keçi yetiştiricilerimizin ıslah projeleri Bakanlığımız ve il özel idaresi kaynakları ile damızlık koç dağıtımlarımız ile ıslah edilmiş hayvanlar ve daha modern işletme ile makina ekipmanlar ile berber daha fazla desteklenerek memleketimiz dışa bağımlılıktan kurtararak ne olduğunu bilinmeyen et yemekten ve türlü hastalıklardan korumalıdır”

 

BUĞDAY İLE KOYUN GERİSİ OYUN

“Koyun Keçi Yetiştiriciliği desteklemelerin artırılarak devam etmesi halinde ülkemiz et açığını kapatacak tek alandır. Meralarımız ve iklim yapımız koyun keçi yetiştiriciliğine müsaittir. Atalarımızın dediği gibi buğday ile koyun gerisi oyun onun için koyun keçi yetiştiriciliğinin ve çobanların ayrıca pozitif ayrımcılık ile desteklenmesi gerekmektedir” dedi. Haber: Kenan Kuzucu