Dershane açıklaması yaptılar

Kırıkkale AGİAD üyesi iş adamları ve esnaflar, dershane yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, hükümetin dershane konusundaki kararını eleştirdiler. Hükümetin dershaneler konusunda aldığı kararı anlamakta güçlük çektiklerini söyleyen heyet adına bir açıklamada bulunan AGİAD Başkanı Fatih Sarı, 'Dershaneler eğitimin içinde gerçekten bir ihtiyaçtır' diye konuştu.

İş adamları ve esnaflar

Bu konuda açıklamalarda bulunan Fatih Sarı, 'Bizler Kırıkkale'de 315 sanayici ve iş adamının yer aldığı AGİAD üyesiyiz. TUSKON'a da bu güçle destek veriyoruz. Dershane kararı bizi üzmüştür. Dershaneler eğitimin içinde bir ihtiyaçtır. Çocukların eksiklerini tamamlayan bir unsurdur. Kapatılınca bu çocuklar nerede ve nasıl eğitim alacaklar? Öğretmenler ne olacak? Binalar ne olacak? Bu konudaki eğitim ihtiyacı nasıl ve nerede karşılanacak?

Teşebbüs hürriyeti var

Bu karar teşebbüs hürriyetine müdahaledir. Bunun için yeni çözümler düşünmeye gerek yok. Çözüm dershane ihtiyacıdır. Kapatılınca, bu iş korsan olarak, merdivenaltı olarak yapılacaktır. Kırıkkale'de 20 dershane var. Bunların 400 çalışanı bulunuyor. 10 bin de öğrenci dershanelerden faydalanıyor. İl genelinde de 44 bine yakın öğrenci var. Bu dershaneler, çocukların eksiklerini tamamlıyor. Doğu'da çocukların terör örgütünün eline düşmesine engel oluyor.

Kapatılacağını sanmıyorum

Dershanelerin kapatmak toplum adına üzüntü vericidir. Yıllarca hükümete destek veren iş adamları ve esnaflar olarak bu karara üzülüyoruz. Ben şahsen kapatılacağı kanaatinde değilim. Bir orta yol bulunacaktır. Çünkü dershaneler bir ihtiyaçtır. Önemli ve büyük bir sektördür. Bunu ortadan kaldırmak doğru olmaz' dedi. Toplantıya katılan dershane yöneticileri de karın doğru olmayacağını belirttiler.