Kırıkkale’de CNC sınavı yapıldı Kırıkkale’de CNC sınavı yapıldı


OKULLARA DUYURMADI

Avcı, “22 Eylül 2020 Salı günü EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden uzaktan eğitimde öğretmenler, öğrenciler derse giremedi, büyük sıkıntılar yaşadı. 16 Mart´ ta salgında okulların kapanmasından bugüne MEB´ in yüz yüze ve uzaktan eğitim için “hazırlıksız” olması, eğitime yeterli bütçe ayrılmaması, yaşanılan sorunların ve eşitsizliklerin devam etmesi “hazırlıksızlık” değil bir tercih olduğunu gösterir. MEB, yeni eğitim öğretim yılı için 22 Eylül günü başlayacak olan uzaktan eğitimin haftada 30 ders yapılacağını önceden planlayıp okullara duyurmadı”

 

EĞİTİME YETERLİ BÜTÇE AYRILMALI

“Eğitimde eşitlik esastır. Öğrencilerin uzaktan eğitime erişimi temel sorunlardan biridir. Öğrencilerin ve öğretmenlerin uzaktan eğitime erişimi için gerekli cihazlar ücretsiz olarak karşılanmalıdır. Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız için internet sınırsız ve ücretsiz sağlanmalıdır. Öğrencilerimizin uzaktan eğitime devamı ve ölçme değerlendirme konularında acil düzenlemeler yapılmalıdır. Uzaktan eğitime hazırlık öğretmenlerin ciddi zaman ve emek harcadığı işlere dönüşmüş durumdadır. Öğretmenlere ödenen derse hazırlık ücreti uzaktan eğitimde artırımlı şekilde ödenmelidir.”

 

BİRİNE ÜCRETLİ İZİN HAKKI VERİLMELİ

“Uzaktan eğitimde yaşanan teknik sorunların çözümü ve destek gereksinimi olan öğretmenlere bu hizmetin verilmesi için MEB bünyesinde uzaktan eğitim merkezi açılmalı ve bu merkez 7/24 hizmet vermelidir.  Uzaktan eğitim ders içerikleri koşullara uygun şekilde yeniden yapılandırılmalıdır. Acil uzaktan öğretim adı verilen ve yüz yüze eğitim için hazırlanan içeriklerin çevrimiçi platformlara aktarılması ile sınırlı bir uzaktan eğitim hazırlığı öğrencilerimizin gereksinimini, öğretmenlerin ihtiyacını karşılamamaktadır. Devamlılığın sağlanması için mutlaka ebeveynlerden birine ücretli izin hakkı verilmelidir.”

 

İLLERE MUTLAKA GÖNDERMESİ GEREKMEKTE

“İhtiyacı olan tüm öğrenciler tespit edilmeli, düzenli olarak öğrencilere eğitim desteği, mali destek sağlanmalıdır. Uzaktan eğitimde ve yüz yüze eğitimde yaşanılan sorunlara ilişkin öğretmenlere, eğitim emekçilerine rağmen bir yol haritası oluşturulamaz. Merkezi olarak ve illerde, ilçelerde mutlaka izleme kurulları oluşturulmalıdır. Öğretmenlerin ek dersleri ile ilgili tartışmanın sonlanması için MEB´in açıklayıcı bir yazıyı illere mutlaka göndermesi gerekmektedir. Öğretmenlerin emeklerinden tasarruf yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Telafi döneminde yapılan tüm derslere karşılık olarak ek ders ücreti ödemesi yapılmalıdır” dedi. Haber: Ahmet Ünal