Çekişmeli mücadele
9 Takımın mücadele verdiği ligde şampiyonluk hesapları yapan Kırıkkale Yahşihanspor ile Türk Metalspor takımları ligin ilk devresinin son maçında dün Başpınar sahasında karşı karşıya geldi. Ligde yenilgisiz iki takımın karşılaşmasında gülen taraf olmadı. Ligde oynanan 7 karşılaşmayı da kayıpsız geçen takımlar ilk devrenin son maçına artı 15 averajla lider giren Kırıkkale Yahşihanspor ile aynı puana sahip olan rakibi Türk Metalspor kozlarını Başpınar sahasında paylaştılar.

Taraftar desteği vardı
Her iki takımı da desteklemek için tribünde yerlerini alan taraftarlar maç boyunca sesiz bir şekilde maçı izlemeyi tercih ettiler. Karşılaşmaya kontrollü başlayan her iki takım da oyunu orta sahada kabul edince ortaya seyir zevki olmayan bir karşılaşma çıktı. Maçın henüz 1. dakikasında gelişen Türk Metalspor atağında Kırıkkale Yahşihanspor savunmasında görev alan Hasan topu elle uzaklaştırdı. Bu pozisyonda Türk Metalsporlu futbolcular ve yöneticiler penaltı diye uzun süre maçın hakemlerine itiraz ettiler ancak maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

Maçın önemli anları
12. dakikada soldan gelişen Yahşihanspor atağında Enes`in Ertuğrul`a yaptığı hareket nedeni ile maçın hakemli penaltı noktasını gösterdi. Rakibine yaptığı hareketten dolayı Enes kırmızı katla oyun dışı kaldı. Kazanılan penaltı atışını kullanan Fikret topu direğe nişanladı ve Yahşihanspor`u golden etti. Bu dakikadan sonra sahada 1 kişi eksik oynayan Türk Metalspor ileri çıkmakta zorlanırken Yahşihanspor ise topu orta sahada tutunca iki takımda bir birlerine üstünlük kuramadı.

Berabere tamamlandı
Zaman zaman sert geçen karşılaşmanın ilk yarısında takımlar aradıkları gol ve golleri bulamayınca ilk 45 dakika 0-0 sonuçlandı. Karşılaşmanın 2. yarısına hızlı başlayan Kırıkkale Yahşihanspor maçın 48. dakikasında soldan gelişen atakta topla buluşan tecrübeli futbolcu Bahri ceza sahası dışından çektiği sert şut kaleci Engin`in sol alt köşesinden ağlarla buluştu.: 1-0. 64. dakikada boldan gelişen Türk Metalspor atağında Barış`a yapılan faulden dolayı kazanılan serbest vuruşu kullanan Bora mükemmel bir vuruşla topu kaleci Emre`nin solundan ağlarla buluşturdu: 1-1. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca kümenin derbisi 1-1 sona erdi. Ve lig yarışı 2. devreye kaldığı yerden devam edecek.

İkinci yarı 15 Şubat`ta başlıyor
Kırıkkale Birinci Amatör Küme`nin ilk yarısı dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Ligde ikinci yarı müsabakaları 15 Şubat tarihinde start alacak. Takımlar ikinci yarı için bir süre mola verecekler.

İki takımda aynı puanda
Kırıkkale Birinci Amatör Küme`de zirveye oynayan takımların teknik durumları aynı özellikle. Türk Metal ile Yahşihanspor`un puanları eşit. Takımlar bundan önce oynadıkları 7 karşılaşmayı da kazandılar. İlk puan kayıplarını da derbi mücadelesinde yaşadılar. Kümenin lideri artı 15 averajla Kırıkkale Yahşihanspor oldu.

Protokol maça ilgi gösterdi
Dün oynanan derbi maçına ilgi yüksekti. Protokol takımları desteklemek için tribünde hazır bulundu. Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal ve Yahşihan Kulüp Başkanı Osman Uluyurt, protokol tribünündeydi. Ayrıca, Yahşihanspor Kulüp İkinci Başkanı Muhsin Kılıç, İl Futbol Temsilcisi Battal Sarıca, İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Apaydın, Hakemler Derneği Başkanı Ömer Karataşlık, ASKF İl Sekreteri Metin Süngü maçı izlediler.

Kırıkkalespor heyeti de izledi
Dünkü derbi mücadelesini Kırıkkalespor heyeti de ilgiyle izledi. Takımın yöneticileri, teknik heyeti ve tüm futbolcuları maçtaydı. Karşılaşmayı heyet ilgiyle takip etti.

80 dakika 10 kişi oynadılar
Maçın 12. dakikasında rakibine yaptığı sert hareketten dolayı Türk Metal`den Enes, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın 68. dakikasında kenarda ısınan Türk Metalli Eyüp, Yahşihanspor`dan sakatlanan Bari`ye saha içinde müdahale edince maçın hakemi tarafından sarı kart ve ikinci kez sahaya girmesi nedeniyle bu kez ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Böylece takım 80 dakika maçı 10 kişi oynadı.

MAÇIN KARNESİ
SAHA: Başpınar
HAKEMLER: Dursun Can (**), Evren Çağlar (**), Gökhan Biçici (**)
YAHŞİHANSPOR: Emre (**), Gökhan (*) Rıdvan (*), Hasan (**), Sedat (**), Fikret (**), Veysi (***), Ertuğrul (***), Gökhan (**), Emre (*) Osman (*), Bahri (**), Erdi (**).
TÜRK METAL: Engin (***), Barış (**), Gökhan (**), Halit (***), Maksut (***), Enes (**), Barış (*) Hasan (*), Emrah (*) Bilal (*), Emre (**), Bora (***), Cenk (*) Emre (*).
GOLLER: Dakika 48 Bahri (Yahşihan), dakika 64 Bora (Türk Metal)
KIRMIZI KARTLAR: Dakika 12 Enes, Dakika 68 Eyüp (Türk Metal)