Delice Köylü Pazarı İhanete Uğruyor 

 

Kırıkkale´ye bağlı Delice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kırsal kalkınmayı geliştirmek amacıyla kurulan ‘Delice Park Köy Ürünleri Pazarı´ kaderine terk edildi.

 

10 DÖNÜMLÜK ARAZİ ÜZERİNE KURULDU

9 Eylül 2011 tarihinde hizmete giren ‘Delice Park Köy Ürünleri Pazarı´ Ankara-Samsun yolunda seyreden vatandaşlar ile Delice ve yöresi halkının dinlenme ve alışveriş ihtiyaçlarını karşılaması için kurulmuştu. Delice-Çorum Karayolu 1´inci kilometresinde 10 dönümlük arazi üzerine kurulan köylü ürünleri pazarı adeta kaderine terk edildi.

 

ÖRNEK PROJEYDİ

Köylü pazarı, 2 bin metrekare açık pazar alanı, lavabo, çocuk oyun parkı, yeşil alanlar ve kafeteryası ile tam bir dinlenme ile alışveriş kompleksi olarak tasarlanmıştı. Türkiye´ye örnek olan bir projenin atıl durumda bulunmasının içler acısı olduğunu ifaden eden ilçe sakinleri, “Gece gündüz demeden, pazarın yapılması için hep beraber çalıştık. Pazarımızın atıl durumda bulunması bizim içimizi yakıyor. Yetkili kurumlardan pazarımızı tekrar canlandırmaya davet ediyoruz” diye konuştular.

Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu

 

ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Konu ile ilgili bilgi veren Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, Delice Park Köy Ürünleri Pazarı´nın bir işletmeciye kiraya verildiğini fakat hiçbir bakımın yapılmadığını iddia etti. Bugüne kadar Pazar yerine bir çivi bile çakılmadığını dile getiren Özdem, “Bu Pazar milletin ortak malıdır. Milletin olan Pazar yerini kimse kaderine terk edemez. Bu aynı zamanda Delice ilçesine da ihanettir”

 

ÜRETİCİLİĞİ BİTİRİYORLAR

Pazar yerinin olmaması demek Delice´de ki üreticiliğin bitmesi demek olduğunu ifade eden Başkan Özdem, “Bizler Pazar yerinde 50 kuruşa sattığımız ürünleri bugün 4 liraya satıyorlar. Pazarın atıl durumda bulunması demek üzüm satışlarımız düşmesi demektir. Bugüne kadar üzüm üzerine yapılan yatırımların hepsi boşa çıkmış olacak. Türkiye´nin örnek köylü pazarı tamamen çalışılmaması istenmektedir” diye konuştu.

 

PAZAR YERİ BELEDİYEYE DEVİR EDİLMELİ

Başkan Özdem, ‘Delice Park Köy Ürünleri Pazarı´nın Delice Belediyesi´ne devrinin yapılması için defalarca resmi yazıyla talepte bulunduklarını fakat bir sonuç alamadıklarını dile getirdi. Pazar yerinin devri Belediyeye yapılması durumunda Pazar için ellerinden geleni yapacağını ifade eden Özdem, “Pazar yeri yeniden canlanarak o eski günlerine geri döneceğinin garantisini veriyoruz” dedi. Haber: Kenan KUZUCU