TÜBİTAK FEN LİSESİ´Nİ KAZANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla Gebze Yüksek Enstitüsü´nün içine açılan TÜBİTAK Fen Lisesi bu sene ilk kez tüm Türkiye´den öğrenci kabulüne başladı. LGS sonuçlarına göre Türkiye´de sadece yüzde 0´lık dilimdeki öğrencilerin katılabildiği bir sınavla öğrenci seçimi yapıldı. Sınav için Türkiye genelinden 3 bin 700 öğrenci başvuruda bulunarak sınava katılım sağladı. Bu 3 bin 700 öğrenciden sadece ilk 90´a girebilen öğrenciler TÜBİTAK Fen Lisesinde okuma hakkı kazandı. Kırıkkale´de sınava katılan öğrencilerin içinden sadece DEK Koleji öğrencisi Tahsin Karaca büyük bir başarı elde ederek TÜBİTAK Fen Lisesini kazandı.

Kırıkkale Üniversitesi’nden dini musiki konseri Kırıkkale Üniversitesi’nden dini musiki konseri

 

İLKE İMZA ATMAKTAN ONUR DUYUYORUZ

DEK Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Taki Kaplan, öğrenci Tahsin Karaca´yı başarısından dolay altın ile ödüllendirdi. Öğrenci Karaca´yı annesi İlknur, babası Ayhan, kardeşleri Cengizhan ve Hülya yalnız bırakmadı.  Kaplan: 'Öğrencimizin elde ettiği başarı sadece bizleri değil tüm Kırıkkale´yi gururlandırmıştır. İlklerin kurumu olarak yine bir ilke imza atmaktan onur duyuyoruz. Türkiye´nin en iyilerinin yarıştığı bir sınavda öğrencimizin başarısı oldukça önemlidir. İlimizde sadece Tahsin Karaca bu başarıyı sağlamış ve bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.  Bu toplantının asıl amacı elbette öğrencimizin başarısını siz değerli basın mensupları aracılığıyla ilimiz kamuoyu ile paylaşmaktır.”

 

SÜRECİ BAŞARIYLA TAMAMLADIK

“Ancak şunu da belirtmek isterim ki sadece bireysel başarılarla değil kitlesel başarılarla da okulumuz her zaman adından söz ettirmeye devam edecektir. Bu başarıda emeği geçen Dek Koleji idarecilerine, öğretmenlerine ve Karaca ailesine teşekkür ederim. Bu anlamlı ve gururlu gününüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için şehrin sesi siz değerli basın mensuplarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum' dedi. DEK Koleji kurucularından ve LGS koordinatörü olan Özgür Şahbaz ise “Tahsin´in elde ettiği derece hepinizin malumu olduğu üzere oldukça önemlidir. Pandeminin neden olduğu zorlu koşullara rağmen süreci başarıyla tamamladık. Bu başarıda emeği geçen başta Karaca ailesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

DÜZENLİ VE DİSİPLİNLİ ŞEKİLDE DERS

Başarılı öğrenci Tahsin Karaca ise sınav süreci ve çalışmaları ile ilgili söz alarak şunları söyledi : 'Zorlu bir süreçte sınava hazırlandım. Bu zorluklar beni hiçbir zaman yıldırmadı. Aksine daha çok çalışmam için beni teşvik etti. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ve başardım. Gelecek sene sınava girecek olan arkadaşlara tavsiyem her zaman düzenli ders çalışmaları, zorluklardan yılmamaları ve bahanelerin arkasına sığınmamalarıdır. Her ne şartta olursa olsun başarmaya inanmalı ve çalışmalılar. Elbette kolay değildi ancak her başarı zaten zorlukların ardından geliyor. Bizleri her zaman bu bilinçle yetiştiren, bizlere her koşulda ayrım yapmadan destek olan okuluma, idarecilerime ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Dek Koleji öğrencisi olmanın ayrıcalığını her fırsatta bize hissettirdiler” dedi. Haber: Kenan Kuzucu