Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, Muharrem İnce´nin Genel Başkan olması için değişim isteyen partiye kayıtlı üyelerin 24 Haziran seçimlerinde CHP´ye oy vermediğini iddia etti.

 

TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR

CHP´de genel merkezin “gündemimizde yok” diyerek kapıyı kapatmasına karşın olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. CHP tüzüğüne göre, parti yönetiminin çağrısının olmaması durumunda, seçimli kurultay yapılabilmesi için toplam delege sayısının salt çoğunluğunun imzası gerekiyor.

 

KIRIKKALE KILIÇDAROĞLU´NUN YANINDA

Seçimlerin ardından olağanüstü kurultay çağrıları konusunda CHP Kırıkkale İl Başkanlığı tavrını net bir şekilde ortaya koymuştu. Parti örgütleri de ardı ardında tavırlarını belli ederken, bir açıklama da Kırıkkale CHP Merkez İlçe Başkanlığı´ndan geldi. Dün olduğu gibi bugünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun yanında olduklarını belirten Merkez İlçe Başkanı Kızık, kurultay tartışmalarının partinin enerjisini boşa harcadığını belirtti.

 

Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması! Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması!

CHP´LİLER BİZE OY VERMEDİ

Muharrem İnce´nin yanında olduklarını belirten CHP´li üyelerin 24 Haziran seçimlerinde CHP´yi oy vermediğini iddia eden Başkan Kızık, “Bazı ilçelerimizde ilçe başkanlarımız değişim istiyor. Değişim isteyen ilçe başkanlarımızın kendi köylerinde CHP´ye oy çıkmadı. Bizlerde bu oy vermeyen kişileri tespit edip, disiplin kuruluna sevk edeceği ve gereğini yapacağız. Biz dün olduğu gibi bugünde Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu´nun yanındayız”

 

CHP´NİN ORTAK İRADESİ

CHP´nin ortak akla önem veren bir geleneğe sahip olduğunu ifade eden Kızık, “Bu geleneğin en belirgin özelliği ise başarıyı da başarısızlığı da kişilerle özdeşleştirmemiş olmasıdır. 24 Haziran´dan önce yapılan ve herkes tarafından başarılı olarak kabul edilen sıfır baraj, Millet İttifakı ve Sayın İnce´nin Cumhurbaşkanı Adayı gösterilmesi hamlesi, CHP´nin ortak iradesinin hamlesidir. Ortaya çıkan sonuçlar, bu hamlelerin ürünleridir”

 

SEÇİM İLK TURDA SONUÇLANDI

“Partimizin bütün çabasına rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda sonuçlanmış ve partimizin parlamentoda temsil oranı istediğimiz düzeyde gerçekleşmemiştir. Bu durumun, partimizin yetkili organlarınca tartışılmasında elbette yarar vardır ancak bu tartışmaları Genel Başkanımızın performansı üzerinde yürütmek, politik bir zafiyet belirtisidir” dedi.

ÖZEL HABER
Haber: Kenan KUZUCU