AK PARTİDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Parti aleyhine yaptığı eleştirel söylemleri nedeni ile İhraç İstemi ile disipline sevk edilen ve bunun üzerine Ak Partiden istifa ederek, yeni parti kuracak olan Ahmet Davutoğlu´nun partisinde ikinci adamın Kırıkkaleli Selçuk Özdağ olacağı ifade ediliyor. Ahmet Davutoğlu ile birlikte disipline sevk edilen ve Davutoğlu ile birlikte istifa eden Ak Parti eski Manisa Milletvekili ve MYK üyesi Prof. Dr. Selçuk Özdağ, parti kurulumu ile ilgili birçok hususu kendisi yönetiyor. 

81 İLDE KOMİSYON KURULDU

Birçok mecra da Ak Parti aleyhine açıklamalar yapan ve Hükümet politiklarını eleştiren Selçuk Özdağ başta Teşkilatlanma ve Tüzük konusunda Yeni Partinin yol haritasını da çiziyor. Özdağ, 81 ilde teşkilatlanma çalışmalarını bizzat yürütürken 81 ilde komisyonlar kurduklarını ve en uygun isimlerin tespit ettiklerini açıklamıştı. Yine Ödağ geçtiğimiz günlerde Ak Parti´den 10 Milletvekilinin, Ak Partiden istifa edip yeni kurulacak partiye katılmak istediklerini ifade etmişti. Parti kuruluşunun ardından tek başına yürüyeceklerini belirten Özdağ, şimdilik başka bir partiyle iş birliği gibi bir gündemleri olmadığını ve iktidar olmak için gereken yüzde 50+1 oranını tek başlarına bulmayı hedeflediklerini de söyledi.

YENİ PARTİ NE ZAMAN KURULACAK?

Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacak partinin Kasım ayında kuruluşunu açıklayacağı öğrenildi. Davutoğlu´nun, Ankara´daki çalışmalarını Beysukent´te bulunan binadan yürüttüğü, Genel Merkez Binasının tutulduğu, yeni parti için isim çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. İstanbul çalışmaları için de E-5 üzerinde bir ofis kiralandı. Buranın yeni partinin İstanbul il başkanlığı binası olması planlandı. İstanbul´daki parti çalışmasını Ak Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci yürütüyor.

ÖZDAĞ KIRIKKALE´YE GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Selçuk Özdağ´ın Kırıkkale´ye geldiği, Kırıkkale´den Keskin ilçesine geçtiği ve ziyaret boyunca birçok Ak Partili isimle yeni parti için görüşmeler yaptığı öğrenildi. Özdağ´ın görüşme yaptığı isimlerden ne cevap aldığı henüz öğrenilemezken, Kırıkkale´de de bir komisyon kurulduğu öğrenildi. 

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

7 Ağustos 1958´de Keskin Konur´da doğdu. Baba adı Halil, anne adı Hatice´dir.

Öğretim Üyesi Doçent; Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisini bitirdi. Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora yaptı. Doçent oldu.

 

Önal’dan Kırıkkalegücü maçına davet Önal’dan Kırıkkalegücü maçına davet

AK PARTİ Denizli Koordinatörlüğü, AK PARTİ Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK PARTİ MKYK Üyesi seçildi. AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı oldu. Yayımlanmış 5 kitabı, çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

 

24. Dönemde Manisa Milletvekili seçildi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği, Çevre Komisyonu Üyeliği, Darbeleri İnceleme ve Araştırma Komisyonu Üyeliği, Soma Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Üyeliği, Türkiye Macaristan ve Türkiye Kosta Rika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekilliği, Türkiye Özbekistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

 

Özdağ, evli ve 2 çocuk babasıdır.