Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 8.07.2014 18:44:36
Dava ertelendi

Dava ertelendi

Şehit Aileleri Federasyonu eski Başkanı Mehmet Gencer'in Başbakan`ın kendisini hakaret gerekçesi ile mahkemeye vermesinin ardından görülen davanın 2'nci duruşması Kırıkkale Adliyesinde gerçekleşti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır’da Şivan Perwer ile yaptığı kucaklaşmanın ardından basın açıklaması yaparak tepkisini gösteren eski Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Mehmet Gencer’e, Başbakan`ın kendisini hakaret gerekçesi ile mahkemeye vermesinin ardından görülen davanın 2’nci duruşması Kırıkkale Adliyesinde gerçekleşti. Mahkemede Gencer’in avukatı Yavuz Kuzucu’nın Başbakan Erdoğan’ın Kırıkkale’de davaya katılması talebi üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

 

 

Hakaret etti diye

 

Mahkeme, Başbakan Erdoğan’ın davacı olup olmadığının kendisine sorulması yönünde karar verilmesi üzerine 9 Ekim 2014 tarihine ertelendi.Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gencer, Mahkemenin Başbakan’ın davacı olup olmadığının kendisine sorulması yönünde ifadesinin alınmasına karar verdiğini belirterek, “Gelen cevaba göre de mahkeme devam edecek. Ben buradan bir şey söylemek istiyorum. Şehit babasına hakaret etmediğim halde hakaret etti diye dava açan Sayın Başbakan Türk Bayrağı indirilirken sesi çıkmıyor, o bayrak Türk Milletinin ve ordusunun namusu, şerefi ve onurudur. Bizler burada çok üzgünüz.” ifadelerinde bulundu.

 

Utanması gereken ben değilim

 

Sözlerine devam eden Gencer, “Ne verirseniz verin PKK durmayacaktır. PKK istediğini alana kadar kesinlikle ama kesinlikle durmayacaktır. PKK silahlarını bırakıp çıkıp gidecekti, ne oldu? Sayın Başbakan’ın ifadesi ile sadece yüzde 15’i yurt dışına çıktı. PKK silah kesinlikle bırakmayacaktır, ta ki istediklerini elde edinceye kadar. Ben çok üzülüyorum, çok utanıyorum. Aslında utanması gereken ben değilim. Ülkeyi yönetenler biraz düşünsün 12 bin şehidin kanı var toprakta. Barış yapacağız diyorlar, kimle yapacaklar, ne vererek, neyin karşılığı barış yapacaklar bilemiyorum. Meclise gönderilen 6 maddelik yasa teklifi bölünmenin ilk yasal dayanağıdır.”diye konuştu.

Gencer, “O kadar ilginç şeyler oluyor ki, çocuklar kaçırılıyor, sayın Başbakan çocukları getirin diye BDP’ye sesleniyor. Yoksa B ve C planımız var diyor. Selahattin Demirtaş da diyor ki, senin B planın gidip Apo’ya yalvarmak, C planın da gidip tekrar Apo’ya yalvarmaktır diyor, sayın Başbakan’ın sesi çıkmıyor. sayın Başbakan 77 milyon insanın Cumhurbaşkanı olacağım diyor. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyor, yaptıklarına bakıyoruz, Sayın Başbakan bu halkın yüzde 50’sini evlerinde zor tutuyorum diyor. Yüzde 50 olarak halkı bölüyor. Onlar ve biz diyerek halkı bölüyor.”şeklinde konuştu.

 

Bunlar çok üzücü şeyler

 

Mehmet Gencer, “Kahraman polislerim diyor, birer maaş ikramiye veriyor, aynı polisleri bugün darmadağın ediyor. Ben bunları söyledim diye suçlu mu olacağım? Rahatsızlığımı bir vatandaş olarak söyledim diye suçlu mu olacağım. Bunlar hakaret mi kabul edilecek. PKK ile kucaklaştığı zaman Sayın Başbakan onların seviyesine iniyorsun, niye kucaklaşıyorsun dediğim zaman hakaret kabul edilip de dava mı açılacak. Bunlar çok üzücü şeyler. Ulusal basın bir gün televizyonlarında bize yer versin. İsteyen de gelsin şu açılım denen zırvayı da bir konuşalım. Başbakan’ın görevlendireceği insanlar gelsin tartışalım. Neymiş bu açılım bir bakalım halkımız bir öğrensin.”dedi. Gencer, sözlerine şu şekilde devam etti: “Korkuyorum, çünkü ülkemiz iç savaşa doğru adım adım gidiyor çünkü büyük Ortadoğu projesi işlemektedir. Libya, Tunus, Mısır, Irak ve Suriye ortadadır. İnşallah olmaz, inşallah ben yanılıyorumdur. Askerler, polisler hepsi bizim çocuklarımız, bu milletin çocukları. O Türk Bayrağı oradan inerken seyreden, havaya ateş eden askerlere de buradan söyleyecek söz bulamıyorum. O bayrak benim namusum. Yazık oluyor ” ifadelerini kullandı.


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024