TEBRİKLER KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ilk olarak Valilikte Vali M. İlker Haktankaçmaz tebrikleri kabulü ile başladı. Kutlamalar daha sonra Türk Telekom önünde geçit töreni ile devam etti. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlama töreninde dosta güven, düşmana korku mesajları verildi. Ellerine Türk Bayrakları alan 7´den 70´e Kırıkkaleli vatandaş ise geçit törenine alkışlarla eşlik etti.

 

BUGÜN ŞANLI GÜN

Geçiş töreni ilk olarak Vali M. İlker Haktankaçmaz ve Garnizon Komutanı Selami Arslan askeri bir araçla, tören alanında bulunanların bayramını kutlamasıyla başladı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz, “Bugün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95´inci yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet, bağımsızlığımız ve geleceğimiz için milletçe hep birlikte verilen destansı mücadelenin büyük bir zaferle sonuçlandırılmasının adıdır”

 

CUMHURİYET, BİZLERE EMANETTİR

“Bin yıldır birçok medeniyete kucak açmış Anadolu toprakları, 1071 Malazgirt Zaferi´nden sonra Türk yurdu haline gelmiştir. Her bir karışı aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin kanları ile sulanmış bu topraklar bizim için canımızdan daha kıymetlidir. Bugüne kadar ne FETÖ´ye, ne PKK´ya ve ne de diğer terör örgütlerinin saldırılarına bu millet boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecektir. Millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi´nce 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen ve 95´inci yılına ulaştığımız Cumhuriyet, bizlere emanettir”

 

MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIĞINDAN

ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler düzeyinin üzerine çıkmak için çok daha fazla çalışacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100´üncü yılı olan 2023´de  hayata geçirilecek ve milletimizin hizmetine sunulacak yeni yatırımlarla ekonomik ve sosyal kalkınma hamlemizi artırarak sürdüreceğiz. Tarihte olduğu gibi geride bıraktığımız günlerde de onurlu duruşuyla varlığına, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bu büyük millete karşı sadakatimiz bizim en vazgeçilmez düsturumuzdur. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur”

  

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

“Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun” dedi. Kutlama etkinlikleri resmigeçit töreni ile devam etti. Okullar ve askeri birliklerin katıldığı geçit törenine ayrıca askeri araçlar, sivil toplum kuruluşlarının araçları ve özel kuruluşlar ile resmi kurum araçları da katıldı. Haber: Kenan KUZUCU

Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı