GÜNCEL 5.08.2020 16:31:49
ÇÖZÜM ÜRETİLMEZ, PROJELER TAMAMLANMAZSA BİRKAÇ YILA TRAFİK KİLİTLENİR

ÇÖZÜM ÜRETİLMEZ, PROJELER TAMAMLANMAZSA BİRKAÇ YILA TRAFİK KİLİTLENİR

Otoyol projesi tamamlanmalı

43 ili birbirine bağlayan ve kilit kavşak olarak nitelendirilen Kırıkkale´de her tatil ve bayramlarda yaşanan trafik yoğunluğu yine yaşandı. Başkent Ankara´ya kadar uzanan trafik yoğunluğu vatandaşları çileden çıkardı. Duruma isyan eden vatandaşlar Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyol projesinin biran evvel yapılması gerektiğini, ayrıca Kırıkkale-Ankara arası yolun genişletilmesi gerektiğini vurguladılar.

TAM BİR ÇİLE YOLU OLDU

Geçmiş tatil ve bayramlarda Kırıkkale yollarında görmeye alışık olduğumuz trafik yoğunluğu yine yaşandı. Kayseri-Kırıkkale, Samsun-Kırıkkale yönündeki yollardan gelen araçların birleşme noktası olan Kırıkkale-Ankara yolunda trafik neredeyse durma noktasına geldi. 45 dakikalık yol 3-4 saati bulurken, araçlarıyla bu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar neredeyse çileden çıktı. Yolda meydana gelen kazalar ise trafik yoğunluğunun tuzu biberi oldu. Emniyet ve Jandarma´ya bağlı trafik ekipleri yolda kontrollerini sürdürürken, denetimlerini sürdüren ekipler, dönüş yolundaki sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Bayram ziyaretinden dönen vatandaşlar duruma tepkilerini dile getirerek her tatil ve bayram dönüşlerinde yaşanan bu çileye bir çözüm üretilmesini beklediklerini vurguladılar. İki binli yılların başından itibaren dillendirilen ve geçtiğimiz aylarda başlayan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyol projesinin tamamlanması ve Kırıkkale-Ankara yolunun genişletilmesiyle trafik yoğunluğunun azaltılabileceğine işaret eden sürücüler “Bu çalışmalar biran evvel gerçekleştirilmezse birkaç yıla Kırıkkale-Ankara arasındaki yolda trafik tamamen kilitlenecektir. 43 ilin geçiş noktası olan kavşağın rahatlaması için yetkililerin adım atmasını bekliyoruz” ifadesini kullandılar.

ANKARA-KIRIKKALE-DELİCE OTOYOLUNUN GEÇMİŞİ

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından “Yap İşlet Devret” (YİD) Finansman Modeli” ile Ankara ve Kırıkkale İlleri sınırları içerisinde “Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ve Kırıkkale Çevreyolu Projesi”ni gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. 2001 yılı Yatırım Programı Ulaştırma-Karayolu sektöründe 1991 E 040150 proje numarası ile yer alan “Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ve Kırıkkale Çevre Yolu” projesi, Ulaştırma Bakanlığı KGM´nce, Uygulama Projesi Proje ve Mühendislik Hizmeti İşi olarak 2008 yılında 2 Kesim halinde ihale edilmiştir. Ankara – Kırıkkale – Delice Otoyolu ve Kırıkkale Çevre yolu Ön Proje ve Mühendislik Hizmetleri çalışmaları ve daha sonra da Uygulama Projeleri, 2008 yılından itibaren hazırlanmaya başlanmıştır. Proje çalışmaları esnasında alternatif güzergâhlar değerlendirilmiş, teknik ve ekonomik açıdan en uygun güzergâh belirlenerek, tasarımlar tamamlanmıştır. Proje güzergâhı Ankara ve Kırıkkale illeri sınırları içerisinde bulunan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ve Kırıkkale Çevreyolu Projesi Ankara Çevre Otoyolu´nda yer alan mevcut Karapürçek Kavşağı ile Samsun Yolu Kavşağı´nın arasında yapılacak bağlantı ile başlayacak olup Çerikli – Yozgat Yolu ayrımının hemen güneyinde son bulacaktır. Yapımı planlanan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ve Kırıkkale Çevreyolu Projesi yaklaşık 100 km uzunluğunda olup, proje güzergâhının yaklaşık 31 km´lik kısmı Ankara ili sınırlarından, 69 km´lik kısmı ise Kırıkkale ili sınırlarından geçmektedir. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolunun ilerleyen süreçte KGM´nin ihalesi (Delice – Samsun Otoyolu Projesi) kapsamında uzatılması planlanıyor. Haber: Ersin Atasayar


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024