Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 11.03.2019 15:02:58
Çocuklara bilinçli internet

Çocuklara bilinçli internet

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, çocukların ve gençlerin interneti kullanımı konusunda uyardı.

 

 

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, çocukların ve gençlerin interneti kullanımı konusunda uyardı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI

Tİftikçi, Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Haftanın kutlanmasındaki amaç hakkında bilgi veren Tiftikçi, “Ülkemizde bilgi toplumu oluşturmaktır. İnsanların bilime, bilimsel dü­şünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, bilhassa bilgi, be­ceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmaktır. İnsan, yaşadığı ortamda karşılaştığı her problemi çözmek is­ter. Çevresindeki maddelerden yararlanıp yaşam standardını yükseltmek için çalışır. Olayları kendi yararına yönlendirmek ister. Başka canlıların yapamadığı tüm bu eylemleri insan, aklıyla yapar”

 

BAĞIMLILIK YAPIYOR

“Bilimsel incelemeler, araştırmalar yaparken veya yeni bilgiler edinirken teknolojiden yararlanmalıyız. Teknoloji; bilimsel yön­temleri kullanarak hayatta karşılaştığımız problemlerin çözümün­de bir köprü oluşturmaktır. Teknoloji, bilgisayar ve iletişimdeki ye­ni gelişmeler; eğitim ve öğretim anlayışında da değişme ve gelişme sağlamıştır. Teknoloji ve internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Herkes vaktinin büyük bir bölümünü internette iş yaparak veya sosyal ağlarda gezinerek geçiriyor. Teknoloji ve internet kullanımının hayatımızda birçok yararı olmasına rağmen, yanlış ve aşırı kullanımı çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Bağımlılık boyutu beraberinde birçok sorunu da getirmektedir”

 

İNTERNETTE KAÇ SAAT KALIYOR?

“Çocuklar ve gençler; interneti haftanın hangi günleri kullanıyor?, İnternette kaç saat kalıyor?, İnterneti en çok hangi işlev için kullanıyor? Bunları iyi gözlemlememiz gerekir. İnternetle daha uzun süre geçiriliyorsa başka bir sosyal faaliyet belirlenmelidir. İnternette geçirilen zaman uğruna nelerin kaçırılabileceğinin farkında olunmalıdır. Sorun teşkil edebilecek savaş oyunları, şiddet içerikli oyunlar, uygunsuz siteler gibi internet uygulamaları engellenmelidir. Bu konuda ailelerimize tavsiyemiz, çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirmeli, onların sorunlarıyla ilgilenmelidir”

 

EĞİTİMLER DÜZENLENDİ

“Onların arkadaşlarına ve sosyal ortamlara (sinema, tiyatro, müzik ve sportif faaliyetler) daha fazla zaman ayırmaları desteklenerek özendirilmelidir. Sağlık Müdürlüğü olarak davranışsal bağımlılık konusunda tüm sağlık personeline eğitimler düzenlenmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitimler düzenlemeleri istenmiştir. Halkımıza davranışsal bağımlılıktan kurtulma ve korunma konularında, müdürlüğümüze bağlı Sağlıklı Hayat Merkezinde psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarınca gerekli destek verilmektedir. Bilim ve Teknoloji Haftası´nın insanlarımıza daha bilinçli teknoloji kullanmaya vesile olmasını diliyorum” dedi. Haber: Emel Selci

 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024