Çocuklar camiye koşmaya başladı

 

Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması! Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması!

Çocuklara camiyi ve namazı sevdirmeyi amaçlayan “Haydi Çocuklar Camiye Projesi” etkinliği başladı.

HAYDİ, ÇOCUKLAR CAMİYE
Haydi Çocuklar Camiye Projesi kapsamında yarıyıl tatilinde namazlarını camide kılan çocuklar, kazandıkları puanlara göre çeşitli hediyeler kazanacak. Server Gençlik Derneği´nin bu yıl 3´ncüsünü düzenlediği “Haydi Çocuklar Camiye” yarışmasının (HÇC) kayıtları başladı. Çocuklara camiyi ve namazı sevdirmeyi amaçlayan projeye katılmak isteyen 6-9 ve 10-13 yaş arası çocuklar, katılabilecek. Yarıyıl tatilinde binlerce çocuğun camilere koştuğu ve bu sene üçüncüsü düzenlenen HÇC, Türkiye´nin 81 ilinde belirlenen camilerde gerçekleştirilecek.
 
NAMAZINI CAMİDE KIL, PUANLARI TOPLA, ÖDÜLÜNÜ AL!
Proje hakkında bilgi veren Ekrem Kartal; “Camide cemaatle namaz kılan ve dua ezberleyen çocuklar, topladıkları puanların kendi şehrindeki sıralamasına göre çeşitli hediyeler kazanacak. Toplumun geniş bir kesimi tarafından benimsenen ve büyük ilgi gören proje sayesinde hem çocukların sevgi ve merhamet duyguları gelişecek, hem de namazlarını Camide kılan çocuklar Yaratıcı´nın sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmaya çalışacak ifadesini kullandı.”
 
PROJE 20 OCAK´TA SABAH NAMAZI İLE BAŞLAYACAK
Çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmeyi amaçlayan proje, 20 Ocak 2020´de Sabah Namazı´yla başlayarak 11 gün sürecek. İki farklı kategoride uygulanacak projeye A Kategorisinde  6, 7, 8 ve 9 yaşındaki, B Kategorisinde ise 10, 11, 12, 13 yaşındaki çocuklar katılabilecek. Katılımcı çocuklar, namaz vaktinde camide cemaatle namaz kılarak ve her kategori için belirlenen sureleri ezberleyerek puan kazanacak. Dereceye girerek ödüle layık görülen katılımcılara, “İl Proje Kurulları” tarafından çeşitli hediyeler verilecek. Projeye başvurular, www.haydicocuklarcamiye.com adresinden yapılabilecek.
 
ÇOCUKLARA CAMİYİ VE NAMAZI SEVDİRMEK AMAÇLANIYOR
Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ilk kez 2016  yılında İstanbul´da birkaç camide başlatılan projeyle çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amaçlanıyor. Bu yıl “Haydi Çocuklar Camiye 3” olarak yarıyıl tatilinde çocukları camiye davet eden proje, Türkiye´nin 81 ilinde paydaş derneklerin belirlediği Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı cami ve mescitlerde uygulanıyor. Proje kapsamında ayrıca bayram ve kandil gibi özel günlerde de çocukların ebeveynleriyle birlikte camiye gelmesi teşvik ediliyor.
 
Haydi Çocuklar Camiye Projesi Kırıkkale´de şu camilerde uygulanmaktadır;
1-Cengiz Topel(Fırınlı) Camii: Calılıöz Mah. Atatürk Bulvarı
2-Hilal Camii: Karşıyaka Camii
3-Bağdat Camii: Çalılıöz Mahallesi
4-Yeşil Vadi Mescidi: Seyrantepe Mah. 8. Sok. Acar Gold Apt. altı