GÖLET KENARINDA SAHİBİNİ BEKLEDİ

23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin göstergesidir 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin göstergesidir

Geçtiğimiz gün Kırıkkale´nin Balışeyh ilçesinde yaşanan boğulma olayının arkasında ayrı bir hikaye daha çıktı. Sulama göletine düşen koyunları kurtamak için Afgan uyruklu çoban hiç düşünmeden gölete girdi. Koyunlar kendilerini bir şekilde kurtarıp sudan çıkarken, onları kurtarmak için suya giren Afganistan uyruklu Muhammed Nadir Mis ise suda kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Kırıkkale Belediyesi Su Altı Kurtarma ekiplerini ise kenarda kayıp olan çobanın köpeği gözlerini biran olsun bile ayırmadan çalışmaları izledi.

 

GÖZLERİNİ AYIRMADAN ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ

Ekipler giydikleri özel kıyafetlerle suyun altında kayıp olan çobanı ararken köpeği ise bir an olsun sulama göletinin yanından ayrılmadı. Çoban Köpeği ile Afgan uyruklu Mahummed Nadir ile arasında derin bağ olduğunu söyleyen köylüler kurturma çalışmaları boyunca köpeğin umutsuz bekleyişini sürdürdüğünü ifade ettiler. Zaman zaman suya giren ve havlayarak çalışanlara yön göstermeye çalışan çoban köpeğinin hüzünlü hali fotoğraflara da yansıdı.