Kırıkkale´de “Çıraklar Okuyor Projesi” kapsamında çırak öğrenciler için kütüphane oluşturuldu.

 

HİZMETE GİRDİ

Yahşihan İlçesindeki Mesleki Eğitim Merkezi´nde eğitim gören çırak öğrenciler için oluşturulan kütüphane Kaymakam Fatih Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Taşkın, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şenol, Memur-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yaver Yalçın ve diğer yetkililerin katılımı ile açılışı yapılarak hizmete girdi.

 

HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM

Kütüphanenin açılışında konuşan Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, hazırladıkları proje sayesinde çırak öğrencileri kitapla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Toplumda her bireyin kitapla buluşması gerektiğini belirten Yılmaz, “Her şeyin başı eğitim ve eğitimde ise okumadan olmuyor. Dünyanın en eski ve kıyamete kadar devam edecek olan olgusu okumaktır. Gençlerimizi bir şekilde okumaya alıştırmak mecburiyetindeyiz. Bugün iletişim çağındayız. Teknolojinin ve iletişimin inkişaf ettiği bir çağda yaşıyoruz. Ama biz yine klasik kitap kültüründen vazgeçmemeyi, gençlerimizi bizzat kitapla, kitabın o sıcak atmosferiyle buluşturmayı arzuluyoruz.” dedi.

 

ÇOK GÜZEL SEÇİMLER YAPMIŞLAR

Mesleki Eğitim Merkezi´nde eğitim gören çırakların iş yerlerinde mesleklerine uygun pratik eğitim aldıklarını hatırlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz burada oldukları sürece hizmete giren kütüphaneden, bu güzel mekandan maksimum seviyede faydalanacaklar. Kendilerini burada kitaplarla baş başa buluşturmak istedik. Nezih ve güzel bir mekan oldu. Kütüphanede öğrencilerin istifade edebilecekleri her türlü alanda kitaplarımız mevcut. Arkadaşlarımız çok güzel seçimler yapmışlar. Öğrencileri ilimle, irfanla buluşturmanın gayreti içinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz.”

 

HAFTADA BİR GÜN TEORİK ETİM

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Taşkın, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında “Çıraklar Okuyor Projesi”nin tanıtımı ile ilgili bilgiler vererek projenin öğrenciler üzerinde olumlu etkiler oluşturacağını söyledi. Mesleki Eğitim Merkezi´nde 8 farklı meslek alanında eğitim verildiğini aktaran Taşkın, “14-19 yaş aralığında 105 çırak öğrencimiz haftada bir gün teorik etim, diğer günlerde ise iş yerlerinde mesleklerine uygun pratik eğitim görmekteler. Gün boyunca iş yerlerinde çalışan bu çocukların omuzlarındaki yük oldukça fazladır. Hazırlamış olduğumuz proje ile çeşitli sebeplerle küçük yaşta iş hayatına atılmış olan çırakların kitap okumaya teşvik edilmesi ve okuma alışkanlıklarının kazandırılması hedeflenmektedir. Ayrıca projenin bir diğer amacı ise, çıraklara etkili düşünebilme, problem çözebilme güçlü okuma alışkanlığı kazandırmak ve hızlı okuma, okuduğunu anlama becerilerini de geliştirmektir.” diye konuştu.

 

ZİNDE TUTACAK

Taşkın, proje bütçesinin 32 bin 400 lira olduğunu ve kütüphane için gerekli donatımın yapılarak 500 kitap ile yeterli miktarda da zeka oyunları alındığını sözlerine ekledi. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İlker Akgün de konuşmasında müdürlük binasında çırak öğrencilerin hizmetine sunulan kütüphanedeki kitapların okunmasıyla gençlerin dünyasında çok önemli değişiklikler olacağını ve bu sayede bir çok toplumsal değerin de zinde tutulacağını belirtti.

 

OKUMAYA TEŞVİK EDİN

KOP Proje Koordinatörü Münife Vurgun ise proje ile ilgili bilgiler vererek, projenin Kalkınma Bakanlığı KOP kapsamında kabul edilen bir proje olduğunu söyledi. Projenin, 5 ilden tek meslek eğitim alanında kabul edilen bir proje olduğunu belirten Vurgun, “Çıraklar Okuyor” adlı projemizde Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü binamızda bir kütüphane oluşturduk. Çocukların bu Sanayi Sitesi içerisinde ulaşabilecekleri herhangi bir kitap okuma alanı yoktu. Bu amaçla oluşturduğumuz alanda güzel bir modernizasyonla çocuklara renkli ve keyifli ortam sağlayarak kitap okumalarını teşvik etmek istedik.” ifadelerini kullandı.

 

MUTLUYUZ

Bayramda ceza yiyenler dikkat! Cezalar iptal edildi! Bayramda ceza yiyenler dikkat! Cezalar iptal edildi!

Kütüphanenin açılması sebebiyle büyük mutluluk yaşayan çırak öğrencilerden Çağlar Parlak ise, “Buranın açılmasından dolayı gerçekten çok mutluyuz. Güzel bir ortam oldu. Aynı zamanda burada oyunlar da oynuyoruz. Bu kütüphane çalışmalarımızı olumlu yönde etkileyecek. Daha önce fazla kitapla buluşma imkanımız olmamıştı. Ama şimdi bu imkanı bulduk. Boş zamanlarımızı burada değerlendirme imkanımız olacak. Sıkıldıkça da oyunlar oynarız.” diye konuştu. Kütüphane açılışının ardından öğrenciler ve tüm katılımcılarla birlikte bir süre kitap okuma etkinliği yapıldı. Açılış programının ardından Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesine Kaymakam Fatih Yılmaz ve beraberindekiler tarafından fidan dikildi. Haber: Ahmet Özhan