SPOR 28.11.2020 13:33:45
ÇIĞLIĞA BİR SES VERİN

ÇIĞLIĞA BİR SES VERİN

ÇIĞLIĞA BİR SES VERİN

 

Şampiyonluk yarışı verirken bütün siyasetçilerin fotoğraf çektirmek için, şeref tribünü kapısında birbirlerini ezdikleri bir takımımız var. Kümede düşse, parasızda kalsa, stadyumsuz, tesissiz de kalsa o takımı yalnız bırakmayan, cefakar taraftarımız var.

Büyük Anadolu Kırıkkalespor, 2018-2019 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 6. Gurupta şampiyonluk mücadelesi verdi. Rakibi Kırıkkale´ye göre her yönden zayıf gibi görünen Akşehir´di. Sezon içerisinde Akşehir, Kırıkkale ve Çubuk şampiyonluk için kıyasıya mücadele verdi. Sezon sonu yaklaşırken en kritik maç için deplasmana gidildi. Akşehir deplasmanı…

Deplasman daha maç günü gelmeden başlamıştı. Her zaman ki gibi misafir takım kotası konulmuş, sosyal medyadan provokasyonlar başlamış, korku ortamı yaratılmaya çalışılmıştı. Ancak bütün bu engellemelere karşın Kırıkkalespor´un cefakar taraftarı daha önce defalarca kez yaptığı gibi korkmamış ve takımını yalnız bırakmamıştı.

Daha maç başlamadan büyük bir polis şiddeti baş göstermiş, taraftarımıza gazlı, coplu müdahaleler reva görülmüştü. Taraftarlarımızın her hareketine karşılık orantısız güç uygulandı. Adeta taraftar tahrik ediliyor, sinirler geriliyor, sahada oynayan oyuncuların psikolojisi bozuluyordu. Maçta değildim ancak yapılan canlı yayınlardan olayları takip etmeye çalışıyor, Kırıkkale bürokrasisinin ve siyasetinin ne kadar küçük duruma düşürüldüğünü izliyordum.

Maç oynandı, sahadan çok saha dışı oynanan ve psikolojik üstünlük tabir edilen deyimle Kırıkkalespor berabere kaldı. Kaçan 2 puandan çok bir şampiyonluktu. Bir hafta sonra lig bitti. Şampiyonluk yarışı veren 3 takımda galip ayrıldı ve Kırıkkalespor ligi 3. Sırada liderden sadece 3 puan geride tamamladı. Şayet o gün galip gelinse Kırıkkalespor iki rakibinin de 1 puan önünde yer alacak ve son hafta ki galibiyetle şampiyon olacaktı. Geçen sezon tekrar BAL liginde oynamayacak 3. Ligde yer alacaktı. Bu sezon ise yeni çıktığı 3. Ligde 2. Sezonunu geçiriyor olacaktı. Belki de çıkma potasında yer alacak, o potada yer aldığı için bu sezon 2. Ligde mücadele ediyor olabilecekti.

İşin futbol yanı bir yana. O gün takımını yalnız bırakmayan, gazla, copla kendisine müdahale edilen, resmen dayak yiyen Kırıkkalespor taraftarına reva görülen muamele bunlarla sınırlı kalmadı. Birçoğu hakkında tutanak tutuldu, cezalar yazıldı. Olayın üzerinden 1.5 yıl geçti ki taraftarlarımıza cezalar gelmeye başladı.

Daltonlar Taraftar Gurubu Lideri Eray Ünver, sosyal medya hesabından defalarca kez çağrı yaptı. Anladığım kadarı ile bir tek MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu çığlığa ses verdi. Eray Ünver haklı olarak biz gazetecilere de çağrı yaptı. Bu şehrin çocuklarına sahip çıkma çağrısı. Bu çağrıya kayıtsız kalmamız imkansız. Elimizden gelen de bir tek köşe yazısı. Şehrin gündemi farklı Ak Parti´nin il başkanının kim olacağı gündemi meşgul eden en önemli madde. Ama gizli kalmış gündemleri dile getirmekte bizim görevimiz. Buradan Kırıkkalespor şampiyonluğa oynarken, şampiyonluk primi açıklayıp takımımızı motive etmeye çalışan iş adamlarımıza, siyasetçilerimize, belediye başkanlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Takımı motive etmek için açıklanan primler çok güzel, gelin bir seferde taraftarı motive edelim ve taraftarlarımızın cezalarını üstlenelim. Ne dersiniz?

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024