Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı! Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı!


Çiftçilere kalite bilgilendirilmesi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Kırıkkale´nin köylerinde düzenlenen eğitim toplantılarına devam ediliyor. Çelebi ilçesine bağlı Karabucak, Alıcıyeniyapan ve KöprüKöyü çiftçileriyle yapılan toplantıda ürünlerin yeni ıslah edilen çeşitleri, buğdayda süne mücadelesi, dane mısır yetiştiriciliğinde kalite verimliliğin artırılması konusunda bilgilendirme yapıldı.

AMAÇ ÇİFTÇİLERİN BİLGİ VE BECERİSİNİ ARTIRMAK

Kırıkkale´de tarım sektörünün daha da canlanması, çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla başlatılan bilgilendirme toplantıları devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitimler Çelebi ilçesine bağlı Karabucak köyünde yapılan toplantıyla devam etti. Toplantıya Karabucak, Alıcıyeniyapan ve Köprüköyü çiftçileri, teknik personel ile özel sektör tohumculuk kuruluşlarının teknik personelleri katıldı. İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Demir, Ziraat Mühendisi Özgür Başyiğit ve Ziraat Mühendisi İlker Demirci tarafından bilgilendirme yapıldı ve çiftçi soruları cevaplandı.

TOPLANTILARIN DEVAMI GELECEK

Toplantının amacı ve kapsamı hakkında bilgiler veren Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz “Çiftçilerimiz için başlattığımız bilgilendirme toplantılarımız devam ediyor. Çelebi ilçemize bağlı Karabucak köyünde yapılan toplantıda, bölgede yetiştirilen çeşitli ürünler, bu ürünlerin yeni ıslah edilen çeşitleri, buğdayda süne mücadelesi, dane mısır yetiştiriciliğinde kalite verimliliğin artırılması, bölge için uygulanabilecek proje ve çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Çiftçilerimizin, bilgi ve becerilerini artırmak, üretimlerinde ürün artışını sağlamak, gelir seviyelerini, yetiştirilen ürünlerin kalitesini ve standardını yükseltmek hedefiyle bu tür toplantılarımız devam edecek” dedi.

HABER MERKEZİ