Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
SAĞLIK 28.08.2013 23:59:24
Ciddi bir sıkıntı!

Ciddi bir sıkıntı!

YİH'te taşınma sorunu bir türlü çözülemedi, eski SSK ile Kadın Doğum Hastanesi'nin birleşmesi, görevlendirmelerdeki bazı sıkıntılar sorunlara neden oluyor.

YİH’te taşınma sorunu bir türlü çözülemedi, eski SSK ile Kadın Doğum Hastanesi’nin birleşmesi, görevlendirmelerdeki bazı sıkıntılar sorunlara neden oluyor. Uzun zamandır yaşanan sıkıntılar üst üste gelince en iyi konumda olduğumuzu söylediğimiz sağlık alanında adeta kendi ayağımıza sıkar hale geldik!

 

Sağlıkta sıkıntılar var

Sağlık alanında bölge hizmeti vermeye hazırlanan Kırıkkale, bu alanda kötüye gidiyor. En iyi olduğumuzu söylediğimiz sağlık alanında adeta kendi ayağımıza sıkıyoruz. Yüksek İhtisas Hastanesi’nde taşınma sorununun bir türlü çözülememesi ve gecikmesi, bir çok branşta uzman hekim eksiği, hastanede yöneticiler arasında görev alanlarının net olarak belirlenememesi, yönetim sıkıntısı, otorite zafiyeti, malzeme eksikliği, hekim yokluğu sıkıntıları üst üste getirmiş durumda.

 

Hedeften uzaklaşıyor

YİH yeni hastanesinin aylar önce teslim alınması ve taşınma işleminin şu ana kadar tamamlanması gerekiyordu. Ancak inşaatın bile kısmen ve halen devam ettiği görülebiliyor. Bu durum hastaneyi ilgi merkezi olmaktan çok, tepki merkezi haline getirdi. Hastanede bu işlerin uzun sürmesi nedeniyle muayene ve haliyle tedavi sıkıntısı yaşanıyor. Yönetimdeki otorite boşluğu da buna etki ediyor. Hastanede uzman hekimlerin tek tek eksilmeye başladığı gözleniyor.

 

Yönetimde sıkıntı yaşanıyor

Yönetim kadrosunun ne yaptığı merak konusu. Kimin ne iş yaptığı, görev alanı, sorumluluk sahası neresi bilinmiyor. O kadar çok yönetici oldu ki, her biri kendi alanında guruplaşmalara yol açtı. Hastane birkaç bölüme ayrılmış durumda adeta. Genel Sekreterlik uygulaması ile bu durum avantaj olmaktan çok Kırıkkale’de dezavantaja dönüştü. Kimse kimsenin görev sahasına girmek istemiyor. Personelin bile yönetici durumuna göre guruplaştığı görülebiliyor. Bu da hastanede işlerin aksamasına yol açıyor.

 

Hekim kadrosu zayıf 

Yeni binaya taşınan ve açılan bazı bölümler var. Ancak hekimi bile yok. Anjiyo Merkezi açıldı fakat hekim yok. Tıp Fakültesi’nden geçici olarak görev yapan hekim gitti. Dolayısıyla Kardiyoloji hekimsiz kaldı. Hastanede bir yandan yeni binaya taşınma işlemi sürürken, diğer yandan da hekim kadrosunun güçlendirilmesi gerekiyordu. Fakat, bu şu ana kadar mümkün olmamış gibi görünüyor. Mevcut hekimler ise hastanede işler rayından çıkmaya başladığı için terk etmeye başlamış durumdalar.

 

Ciddi rahatsızlık

Hastanede malzeme sıkıntısı var, görevlendirme sorunu yaşanıyor. En basit sarf malzemelerinin bile temin edilemediği konuşuluyor. Görevlendirme konusunda da ciddi sıkıntılar ve huzursuzluk yaşanıyor. Bir gardiyanın otelcilik hizmetleri müdürü olarak atandığı söyleniyor ve bu durum hastane içinde ciddi bir rahatsızlığa neden olmuş görünüyor.

 

Uzman konusu

Uzman olarak atananların da personel arasında soruna yol açtığı bildiriliyor. Personelin en çok yakındığı konulardan birisi bu. Hastaneden hasta ve hasta yakınlarının yanı sıra personel de şikayetçi durumda. Personele takviye olarak SSK Hastanesi’nden görevlendirme yapıldığı ifade ediliyor. Bir çok şey üst üste gelince hastane bölge hizmeti vermekten git gide uzaklaşıyor. Bu durum kamuoyunda ciddi tepkilere neden oluyor.

 

Birleşme sıkıntıya neden oldu

Kırıkkale’de iki hastanenin, eski SSK ile Kadın Doğum Hastanesi’nin birleştirilmesi sıkıntıları da beraberinde getirdi. Hastanede yığılma oldu. Personel yetersiz kaldı. Ameliyathane ve doğumhane son derece kalabalık. Poliklinikler hastalar ile adeta dolup taşıyor.

 

 

Otomasyon çalışmıyor

Otomasyon sistemi ve randevu sistemi internet tabanlı hale getirilince sorunlar da baş gösterdi. Hastalar randevu alamıyorlar. Sistem sürekli arıza veriyor. Teknik alt yapı yetersiz durumda. Bu durum koca şehirde insanların tedavi hizmetine ulaşmasına engel olarak görülüyor.

 

Tıp Fakültesi de aynı

Bir süre önce kampus alanı içindeki binaya taşınan Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’de İhtisas gibi benzer durumda. Burada eski binada olduğu gibi temizlik yine yetersiz. Hastalar ve hasta yakınları kendileri ile ilgilenilmediğini, malzeme yetersizliği olduğunu söylüyorlar.

 

Hastanelere hekim lazım

Kırıkkale’deki hastanelerin en önemli sorunu hekim yetersizliği. Önemli branşlarda, örneğin Kardiyoloji’de hekim eksikliği dikkat çekiyor. Bu branş uzun süre Tıp Fakültesi’nden gelen bir hoca ile giderilmişti. Ancak hoca gitti ve hastane hekimsiz kaldı. Açılışı yapılan Anjiyo Merkezi’nin nasıl çalışacağı merak ediliyor.


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024