İstifa açıklaması
'3 Haziran 2012 tarihinde yapılan olağan il kongresinde 24 kişilik yönetim kurulu ile birlikte seçildim. Yaklaşık 13 aydır bu görevi başarı ile yürütmeye çalıştık ancak son iki aylık zaman diliminde il yönetim kurulunda yaşanan sorunlar nedeniyle parti çalışmaları aksamakta olup, parti çalışma programını uygulamakta sıkıntılar yaşadık. Tüm uğraşlarımıza rağmen mevcut sorunlar aşılamamıştır. Partimizin ilke ve çıkarlarının zarar görmemesi, sürecin sağlıklı bir şekilde aşılabilmesi ve partimizin önünü açabilmek adına halen yürütmekte olduğumuz görevlerimizden, ben ve İl Sekreteri Kutsi Zafer Ünsal, Bilişimden Sorumlu il Başkan Yardımcısı Neşe Denizkurdu, Seçim ve Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Yalçın Azgıt, Sağlıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuran Çetin, Sendikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erhan Yurtsuz, Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ceren Aydemir, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tamer Cinel, Yönetim Kurulu Üyesi Ayten Oba, Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Kısır ve Yönetim Kurulu Üyesi Musa Cangır istifa etmiş bulunmaktayız. '


DİYARBAKIR`DA KADINLAR İSTİFA ETTİ!

CHP Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Naciye Günay ile Sur, Yenişehir, Bağlar ve Çınar İlçe Kadın Kolları Başkanları görevlerinden istifa etti. CHP İl Başkanı Müzaffer Sayın, genel merkezde bugün yapılan Kadın MYK toplantısında görevden alındıklarını duyan kadın kolları başkanlarının, istifa ederek sansasyon yaratmak istediklerini söyledi.

CHP Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Naciye Günay, Sur İlçe Kadın Kolları Başkanı Hediye Özçelik, Yenişehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nimet Temurhan, Bağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Cebeloğlu ve Çınar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çelebioğlu, yaptıkları yazılı ortak açıklamada, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Yazılı olarak yapılan ortak açıklamada, 'Bizler, CHP Diyarbakır il, Sur, Yenişehir, Bağlar ve Çınar ilçe kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, 2002 yılından bugüne görevini en iyi şekilde yerine getiren, ana kademe ve bütün CHP teşkilatlarıyla bile uyum içinde çalışan, aileymişiz gibi davranan, karşılığında da hep saygı gören bir kol olarak var olduk. Üzülerek söylüyorum ki, şimdiki il başkanlığından hak ettiğimiz desteği, kadın kollarını büyütebilmemiz için üye katkısını ve hak ettiğimize inandığımz sevgi ve saygıyı asla göremedik. Aksine yok sayıldık, yapılmış bütün etkinliklerde tek bırakıldık, ötekileştirildik. Tüzük gereği adımıza ayrılan bütçemizden dahi haberdar olamadık. Tek suçumuz ise daha önce birlikte çalıştığımız yönetimler, bundan dolayı sanki aramızda husumet varmış gibi davranılmasıdır' denildi.

'BİSMİL'E 6 AY BAŞKAN ATAMASI YAPILAMADI' İDDİASI

150 bin nüfuslu Bismil İlçe Başkanlığı'na 6 aydan bugüne atama dahi yapılamadığı ifade edilen açıklamada, 'Geçen ay kağıt üzeri Bismil İlçesi'ne atama yapmalarına rağmen, bu ayın 28'inde Bismil İlçe Olağan Kongresinin yapılması için gün alamadıklarını, özellikle de önümüzdeki yerel seçimlerde aday bulamadıklarını, her zaman yaptıkları gibi bu yerel seçimde de her şeyi kağıt üzerinde yapmaktan başka şanslarının kalmadıklarını bildikleri için bizleri uzaklaştırmak istediler. Buradan CHP Genel merkezine sesleniyoruz; hiç kimse CHP'den büyük değildir' görüşlerine yer verildi.

'MYK'DA GÖREVDEN ALINDIKLARINI DUYUNCA İSTİFA ETTİLER'
CHP İl Başkanı Müzaffer Sayın ise, CHP Kadın Kolları MYK toplantısının bugün Ankara'da yapıldığını belirterek, 'İstifa eden kadınlar, aslında önceki yönetimden kalan arkadaşlarımızdır. Bugün Ankara'da yapılan MYK toplantısında görevden alınmışlardı. Görevden alındıklarını duyan bu kadın başkanlar, istifa ettikleri duyurarak, sansasyon yaratmak peşindeler. Ancak CHP Diyarbakır il örgütü, bu tür oyunları bozacak güçtedir. En kısa ve kanuni süre içerisinde istifa edenlerin yerine yeni arkadaşlarımız gelecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kadın istifaları, olmayan bir örgütün istifası olarak değerlendiriyorum. Bu istifaları zaten bekliyorduk' diye değerlendirdi.