CHP VE YARDIM KOLİSİ!..

 

2002 genel seçimleri öncesinde Halil Ağa,

 Ağalığına yaraşır  şekilde hazırlattığı 27 adet yardım kolisinin 17 tanesini,

 İhtiyaç sahiplerine ulaştırmam için bana teslim etmişti.

16´sı yerine ulaştı.

Kalan birini,

O güne kadar partinin her türlü eziyetini çektiğine inandığım,

Ve

 O koliye ihtiyacı olduğunu bildiğim namı diğer Sincanlı keman üstadı! Kubiş´e (kullandığı kod isimlerinden sadece biri!) teslim ettim.

On tanenin dağıtımı ise,

Şimdiki CHP merkez ilçe başkanı Yücel Kızık´a kalmıştı.

Yücel Kızık´da aynı benim gibi dağıtımdan sonra isim ve adres yazılı kağıdı Halil Ağaya teslim etmişti ama bir farkla…

Ben,

Partili arkadaşımız rencide olmasın diye onun ismini yazmamıştım,

Yücel yazmış!..

Sır saklayanda kalır misali,

 Adam rencide olmasın diye isim vermiyorum,

Aynı adam beni kötülemek adına “yardım paketini kendi evime” götürdüğüm dedikodusunu yayıyor ağanın kulağına gidene kadar.

Sağ olsun Yücel başkan gelip anlattı durumu…

Israrla vermek  istemedim ismi ancak, lafın Kubiş´ten çıktığını söyleyince önce inanmadım, sonra “şerefsiz bide dört kat taşıttı ya bana” dedim.

Laf uzadıkça anlaşıldı ki,

ikimizden de birer tane koli almış, ikimizi de tek bir koli aldığına dair ayrı ayrı şahit göstermiş herkese namussuz.

Başta Halil Ağa olmak üzere işbirlikçi muhbir o deyyusun lafına kulak veren kim varsa özür diledi ama, böylesi durumlarda kimin hangi pozisyon aldığını da görmüştüm vesile ile.

O gün orda,

Ve kalabalığın içerisin de,

 “güvenmediğiniz, yada hesap alınabilirliğinden şüphe duyduğunuz adamlarla yola çıkmayacak, onlara günahınızı dahi emanet etmeyeceksiniz,  yada madem ettiniz,  onun beyanına inanacak ve güveneceksiniz” dediğimi hatırlıyorum öfkeyle.

Kıssadan hisse:

CHP il başkanlığı Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaşması adına Hasandede köy Muhtarına 35 adet yardım kolisi teslim ediyor.

Muhtar,

Teşekkürleri ile birlikte emanetleri yerine ulaştırıyor…

Sonra!..

Sonrası il başkanlığı tarafından defalarca aranıp,

Yardımı alanların isim, adres ve tc kimlik numaraları isteniyor!..

Allah kabul etsin!..

Yardımlardan sebeplenenler eminim, yardım yapanların yedi ceddine hayır dua etmiştir ama muhtar yardımları yerine ulaştırmamış veya ulaştırmayacakmış gibi algı yaratacak hesap sormalar niye? Anlamak mümkün değil..

“güvenmiyorsanız neden teslim ettiniz onca koliyi, güvenmediğiniz adamla niye yol arkadaşlığı yapıyorsunuz” diye sormazlar mı adama bu durum da!?

NOT:

Türkmen Alevi Bektaşi vakfı genel başkanı Özdemir Özdemir, 19 yıldır her Ramazan´da olduğu gibi bu Ramazanda da Ankara içinde çeşitli insanlar aracılığıyla binlerce yardım kolisi dağıttı. Yüzlerce  kolide Hasandede´ye gönderdi muhtar eliyle. Ne Ankara da birlikte yola çıktığı arkadaşlarına sordu kime ne ve niye verdiniz diye, nede muhtara…

Olayın duyulmasından sonra başkanın elli tane paketi CHP Kırıkkale il binasına iade etmesini ise, yine CHP il yönetiminin güvenmediği  muhtarın sağ duyusu engel oldu…