Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ, “Hiçbir Belediye Başkanı, başkanlık yaptığı ilde, ilçede su kesintisi yapılmasından memnun olmaz, su kesintisini isteyerek yapmaz. Hiçbir CHP´lide altyapıya yatırım yapan, altyapı çalışması yapmaya çalışan bir belediye başkanına engel olmaya çalışmaz” dedi.

 

CHP´Lİ BİRÇOK İNSANI ÜZDÜ

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz´ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasına CHP´den cevap gecikmedi. CHP İl Binasında düzenlenen basın açıklamasına CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal ve CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık katıldı. CHP İl Başkanı Bozdağ “Hafta içinde Yahşihan´daki su kesintileri ile ilgili sosyal medya hesabımdan yapmış olduğum 3-4 cümlelik bir serzeniş üzerine Sayın Osman Türkyılmaz yarım saatlik bir basın açıklaması yapmış, bu açıklamada maalesef konuyu siyaset üzerinden değerlendirmiş, CHP´li birçok insanı da üzen ve kıran açıklamalarda bulunmuştur. İşin siyaset tarafını sonraya bırakarak öncelikle, su kesintileri ile ilgili meramımızı anlatmaya çalışalım”

 

BENDE YAHŞİHAN´DA İKAMET EDİYORUM

CHP Kırıkkale il Başkanlığı görevini 2,5 yıldır gururla yürüttüğünü söyleyen Başkan Bozdağ,  “Ama aynı zamanda Yahşihan´da ikamet eden, Yahşihan seçmeni bir aile babasıyım. Aslında yapmış olduğum açıklama, siyaseten değerlendirilmekten ziyade, bir Yahşihan seçmeninin rahatsızlığı olarak değerlendirilmeliydi. Şimdi söyleyeceklerimi şu 2 olguyla birlikte değerlendirin: Hiçbir Belediye Başkanı, başkanlık yaptığı ilde ilçede su kesintisi yapılmasından memnun olmaz, su kesintisine isteyerek yapmaz. Hiçbir CHP´li de altyapıya yatırım yapan, altyapı çalışması yapmaya çalışan bir belediye başkanına engel olmaya çalışmaz”

 

BAŞKANIN VERDİĞİ SAYILARI BİR İRDELEYELİM

“Şimdi söyleyeceğim hususların hepsinde bu iki konuyu aklımızdan çıkarmadan değerlendirelim. Bu tartışmaların yaşandığı günden 2 gün önce Sayın milletvekilimizle birlikte, Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer´i ziyaret ederek covid-19 salgınının son durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk ve parti olarak üzerimize ne görev düşerse yapacağımızı söyledik. Yine dün Sağlık Bakanının yaptığı açıklamada, salgının son 45 günün en yüksek sayılarına ulaştığı belirtilmiştir. İşte bu ortamda salgından korunmanın en önemli unsuru olan kişisel hijyen bakımından suya ulaşabilmek hayati önem taşımaktadır. Su kesintilerinin boyutunu değerlendirebilmek için Sayın Belediye Başkanımızın basın toplantısında vermiş olduğu sayıca biraz irdeleyelim”

İŞLETMELER NASIL AYAKTA DURACAKLAR?

“1 aylık sürede yapılan çalışmada toplam 272 patlak meydana geldiği söylenmiştir. Yine başkanın ifadesine göre bu patlakların bir kısmının yarım saatte tamir edilebileceği, bir kısmının 5-6 saat sürebileceği, bir kısmının yarım günü bulabileceği söylenmiştir. En iyi ihtimalle her patlağın l saatte tamir edildiği bile düşünülse, bu tamirat 272 saat sürecek olup, bir ayda 720 saat olduğu düşünüldüğünde, bir aylık sürenin 3´te birinden fazla süre su kesintisi yapıldığı görülecektir. Yapım işinin zorunluluğu olarak da bu patlağın ne zaman gerçekleştiğini bilmek mümkün değildir. Ancak Belediye Başkanının verdiği bilgilere bakıldığında tamiratın ne kadar sürede bitirilebileceği belirlenebilir. Yahşihan Belediyesi´nin internet sitesi, kısa mesaj servisi ve sosyal medya hesaplarına hepiniz erişebilirsiniz. Hiçbirinde su arızası yaşandığı ve ortalama kaç saatte sorunun giderileceğine dair bir açıklama var mıdır? Belediye meclis üyelerimize bu rahatsızlığı belirtmemiz üzerine bir süre kısa mesajla su kesintisi yaşanacağına dair mesaj gönderilmiş, ancak ne kadar sürede bu arızanın giderileceğine dair hiçbir bilgi verilmemiştir. Yine yapılan çalışma, aynı anda ilçenin tamamında başlatılmış, etap etap yapılmadığı için sürekli bir kesinti yapılması zorunluluğu doğmuştur. Yine bir gazetecimizin sorusu üzerine her gün kesinti yapıldığı da açıkça söylenmiştir. Su kesintilerinin boyutunu bu şekilde değerlendirdikten sonra, şunu söyleyelim. Bu yaptığım açıklama evimde 2 gün su kesildi rahatımız bozuldu şeklinde yapılan bir açıklama değildir. Yaptığım açıklamayı virüs salgınıyla bağlantılı yaptığım düşünüldüğünde, bu bağlamda kopartarak, il başkanının 2 gün suyu kesilecek diye altyapımı yapmayalım şeklinde değerlendirmek çok yanlıştır. Bu yaptığım uyarı, Allah göstermesin salgın daha da artmasın, yaygınlaşmasın, yakınlarımızı kaybetmeyelim diye yapmış olduğum bir uyarıdır. Yenişehir´de işletmesi bulunan tüm esnaf kardeşlerimize saygılarımı sunuyorum ve bu kardeşlerimizin de sıkıntılarının farkındayım. Maalesef nispeten yeni bir yerleşim olmasına rağmen yaşadıkları altyapı sıkıntısı canlarından bezdirdi. Bunun da farkındayım. Ancak üniversitenin açılmasını, öğrencilerin gelmesini dört gözle bekleyen bu kardeşlerim şu anda Kırıkkale merkezden az sayıda da olsa gelen gençlerle ekonomik olarak ayakta durmaya çalışıyorlar. Allah göstermesin bu salgın yaygınlaşır, yeniden katı tedbirler uygulanmak zorunda kalırsa bu işletmeler nasıl ayakta duracaklar? İş yerlerini ekonomik olarak nasıl döndürecekler?”

 

ALTYAPI ÇALIŞMASINA HİÇBİR YAHŞİHAN´LI KARŞI ÇIKMAZ

“Bir örnekle durumu açıklamaya çalışayım. Yıllarca evinizin banyosunun bakımını ihmal etmişsiniz, fayanslarınız dökülme noktasına gelmiş, su borularınız paslanmış, tam bir ustayla anlaşıyorsunuz yenilemek için, Allah korusun ailenizin bir ferdi, evde bakım gerektirecek ve hijyenli bir ortama ihtiyaç duyacak şekilde bir ameliyat geçiriyor. Ne yaparsınız? Evinizde ikinci bir banyo yoksa asgari şartları oluşturamıyorsanız, yine de banyoyu kırıp döküp tadilata mı girişirsiniz? Bir anlamda yaşadığımız su sıkıntısı buna benzer bir durumdur. Altyapı çalışmasına aklı başında hiçbir Yahşihan´lı karşı çıkmaz, ancak mümkün olduğunca bu salgın ortamında su kesintilerinin de en aza indirilmesi gerekir”

 

CHP´LİLERE HAKSIZ DEĞERLENDİRME YAPILDI

“Gelelim siyaseten İl Başkanı olarak bana ve benim üzerimden CHP´lilere yapılan haksız değerlendirmelere. Belediye Başkanı Sayın Osman Türkyılmaz, seçim öncesinde ve seçimden sonra sürekli vatandaşın gözünde ılımlı, demokrat, makul bir Belediye Başkanı portresi çizmiştir. 1 buçuk yıldır yapmış olduğu çalışmalar bakımından da ne benim tarafımdan, ne de herhangi bir partilimiz tarafından ciddi şekilde hiç eleştirilmemiştir. Ancak yapmış olduğumuz ilk eleştiride, maalesef o ılımlı, sakin, demokrat tavrını bir kenara bırakarak konuyla hiç de ilgisi yokken, CHP´liler altyapıdan ne anlar, bunların zihniyeti yasakçı zihniyet, bunlar hep istemezükçü, ancak eleştirirler çözüm üretmezler diyerek ve bunların bütününü 'CHP zihniyeti' olarak adlandırarak, ilgisini kuramadığım şekilde Ayasofya caminden bahsederek gerek Yahşihan´daki gerek Kırıkkale´deki tüm CHP´lilerde kırgınlık yaratmıştır”

 

SANKİ MHP´YE DE LAF SÖYLEDİM

“Maalesef yaptığım açıklamanın MHP ile hiç ilgisi yokken sanki MHP´ye de laf söylemişim gibi beyanlarda bulunarak vatandaşı kutuplaştırma yoluna gitmiştir. Bu yolu ve yöntemi kesinlikle kabul etmiyorum. Yaklaşık 6 yıldır aktif olarak bulunduğum Kırıkkale siyasetinde bugüne kadar hiçbir partiye ve yöneticisine konuları ve olayları şahsileştirerek bir söylemde bulunmadım. Gerek sosyal medya hesabım, gerekse bugüne kadar yapmış olduğum açıklamalar ortadadır. Belediyenin bir sorununa ilişkin olarak yapılmış olan açıklamanın da farklı partilere gönül vermiş insanları birbirlerini kırmaları sonucuna yol açacak bir hale getirilmiş olmasından son derece rahatsızım. Kaldı ki Sayın Belediye Başkanımız 'CHP zihniyeti' diyerek yaptığı konuşmasında keşke aklına Türkiye´nin dört bir yanında başarı ile çalışan Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Yılmaz Büyükerşen, Özlem Çerçioğlu gibi başkanları getirerek bir yutkunup bu açıklamayı yapsaydı”

 

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

“Belki bu başkanlarımızı kendisi başarılı bulmuyor olabilir, o zaman aklına Belediye Başkanlığını borçsuz ve kasasında para ile devrederek, kimseye ayrım yapmayan efsane Belediye Başkanımız Halil Çavdar´ı getirip, bir yutkunup düşünüp bu açıklamayı yapsaydı. Ben açıkça buradan söylüyorum. 'CHP zihniyeti' diyerek küçük görmeye çalıştığınız bizler, taşıdığımız zihniyetle gurur duyuyoruz. CHP sadece bir parti değil, bu ülkenin kurucu iradesinin temsilidir. Seçimler kazanılır, kaybedilir. Vatandaş tercihini kimden yana kullanırsa saygımız sonsuzdur. Kaldı ki Sayın Belediye Başkanı´na seçimi kazanmasından sonra hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak da vatandaşın iradesine olan saygımızı gösterdik. Ancak bütün bu olumlu tavrımıza rağmen, klişe cümlelerle partimizi rencide edecek, partililerimizi kıracak açıklamalar yapılırsa bu konuda da sessiz kalmayacağız”

 

POLEMİK ANLAMSIZ

Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu

“Tüm bu açıklamalarımla, gelinen noktada siyaset üzerinden yapılan polemiğin anlamsız olduğunu, bugün öncelikle uğraşmamız gereken konunun çok ciddi boyutlara ulaşacağı öngörülen salgının yayılmasını önlemek olduğunu, bu konudaki uyarı görevimizi tekrar ve üstüne basarak yerine getirdiğimizi, Yahşihan´da iyi yönde yapılan tüm hizmetleri takdir edeceğimizi, sorunlu gördüğümüz her konunun ise takipçisi olacağımızı, belirterek tüm vatandaşlarımıza ve basın emekçilerimize saygılar sunarım” dedi. Haber Merkezi