Ödeyecek borcumuz var

Ak Parti Sulakyurt Belediye Başkan Aday Adayı Seyfettin Çetiner yaptığı açıklamada, ' İyi niyetle, samimiyetle doğup, büyüdüğüm memleketimize hizmet etme adına Ak partiden belediye başkanlığına aday adayı oldum. Doğduğum, büyüdüğüm, yetiştiğim topraklara, memleketime dair, söyleyecek sözümüz, hizmet edecek gücümüz, ödeyecek borcumuz vardı. Aday olmamdaki en önemli neden memleketimize dair hayallerimizin olması idi. Allah bize adaylığı ve sonrasını nasip ederse hayal ettiğimiz ve broşür haline getirdiğimiz projelerin gerçekleşmesi için mücadele edeceğim. Çünkü şunu çok İyi biliyorum Ki, dileyiniz ki size verilsin, arayınız ki bulasınız, kapıyı çalın ki açılsın. Muhakkak ki, her dileyen alır, arayan bulur, kapıyı çalana Rab kapıları sonuna kadar açar.

Daha çok almasını istiyoruz

Kıymetli hemşerilerim; Tüm kalbimle söylüyorum ki, biz hizmete, yeniliğe, değişime, dönüşüme talibiz. Tek bir amacımız var ki, Türkiye değişirken, dönüşürken, yenilenirken, memleketimin bu değişimden, dönüşümden, yenilenmeden nasibini daha çok almasını istiyoruz. Her insanın doğup büyüdüğü, yaşadığı topraklara karşı bir vefa borcu vardır. İnsanlar doğduğu, ya da büyüdüğü toprakları sever. Her insanın fıtratında var olan bir sevgidir bu sevgi... Peygamber efendimiz, hicret ederken dönüp, dönüp defalarca ağaçsız, yeşilsiz, çorak, susuz Mekke'ye bakarak gözyaşı dökmüştür.

Bu memleketin çocuklarının geleceğidir

O yüzden insanlar için doğduğu, büyüdüğü topraklarla arasında duygusal bir bağ vardır. Öyleyse bizde bugün burada doğduğumuz topraklara, o topraklara yaşayan değerli hemşerilerimize hizmet etmek için bu yola revan olduk. Bizde bugün memleketimize karşı vefa borcunuzu ödemek için aday adayı olduk. Şunun bilinmesini isterim ki, Asıl olan sizlersiniz, asıl olan, memlekete hizmettir ve bu memleketin çocuklarının geleceğidir. Ve şunun idrakinde olmak gerekir. Mevkiler makamlar, kısmet işidir ve gelip geçicidir. Kaldı ki dünya dahi gelip geçicidir. Öyleyse dünya dahi gelip geçici ise ve biz buna inanıyorsak hırsa ve tamaha da gerek yoktur. Onun için her vakit derim ki, hırs ve tamah içinde olmayacağım. Ve hiç olmadım da.

Hizmet etmek istiyoruz

Ayrıca mevki ve makamlar kişinin istemesi ile olacak bir şey değildir. Allah murad o iş oluveriri. Allah murad etmezse hiç bir şey olmaz. Esas olan tüm bunların bilincinde olup ona göre hareket etmektir. Mevki makam için, menfaat için ömrümce hiç hased eden, kötüleyen, öteleyen olmadım, olmamda sefil saydığım bu tür duyguları ruhuma yaklaştırmam. Çünkü bilirim ki, hased eden başarılı olamaz. Hased edenin ruhu vicdanını rahat bırakmaz. Vicdanı rahat olmayanda kendi kendiyle barışık olamaz. NE dünyada, ne ukbada ruhu huzur bulamaz. Hiçbir kimseyi kötülemem, ötelemem. Çünkü benim anlayışımda siyaset bir husumet, bir kavga, bir çekememezlik alanı değildir. Siyaset bir intikam, bir zenginleşme aracı değildir. Siyaset şahsi yapılan bir işte değildir. Siyaset topluma iyilik etmenin ve hizmet alanının ta kendisidir. Dahası siyaset, yapabilenler için bir sevap, bir gönül kazanma ve öteleri kurtarma vesilesidir. İşte bizde bu sebeplerden dolayı aday adayıyız. Memleketimize vizyonumuzla, birikimimizle, donanımızla hizmet etmek istiyoruz' dedi.