ÇEŞNİGİR KANYONUNUN PROJESİ TAMAMLANMADAN 10 BİN KİŞİYE ZİYARET ETTİ

 

Çeşnigir Kanyonu ziyaretçi akınına uğruyor

Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor

 

Dünya´nın en güzel doğal alanlarından biri olan Çeşnigir Kanyonu ziyaretçi akınına uğruyor. Kırıkkale´ye değer katacak olan Çeşnigir Kanyonunu hafta sonu 10 bin kişi ziyaret etti.

 

KIRIKKALE´NİN TURİZM MERKEZİ

Kızılırmak nehri üzerinde 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Çeşnigir Köprüsü Kırıkkale´nin turizm merkezi olacak. Proje kapsamında, Anadolu Selçuklu Devleti dönemine ait tarihi köprü, Kızılırmak´ın doğal güzelliği ve bölgenin tarihi zenginliğiyle birlikte kentin turizm merkezi haline getirilecek. Vali Yunus Sezer, Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında yapım çalışmaları devam eden Seyir Terası, Çeşnigir Vitamin Kafe ve çevresinde incelemelerde bulundu.

 

PROJE TAMAMLANMADAN ZİYARETÇİ GELİYOR

Sezer, Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında yapımı devam eden giriş takı, peyzaj çalışmalar, kafeterya alanları, yürüyüş, bisiklet yolu ile kamp alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında kıyı boyunca yaklaşık 3 km yürüyüş ve olta balıkçılığı yapılacak alanları da geren Sezer,  “Dünyanın en güzel doğal alanlarından biri, tabiat harikası alanın hafta sonu ziyaretçi sayısı daha proje tamamlanmadan 10 bin kişiye ulaştı. Buda bizi memnun etti” dedi. Haber: Emel Selci