SİYASET 17.03.2014 21:57:35
Casusluk suçuyla yargılanacaklar

Casusluk suçuyla yargılanacaklar

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ana muhalefet genel başkanının dürüst, adaletli, namuslu konuşmayı istiyorsa, ülkenin ulusal güvenlik sorunları ile ilgilenmesini istedi.

Açıklama yaptı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ana muhalefet genel başkanının dürüst, adaletli, namuslu konuşmayı istiyorsa, ülkenin ulusal güvenlik sorunları ile ilgilenmesini istedi. Atalay, Başbakanın konutuna böcek konulduğunu yurt içi ve dışında 19 kişinin tespit edildiğini ve bunların meslekle ilişkilerinin kesildiğini anlattı. Atalay, '1 milyonun üzerinde vatandaşla ilgili telefon dinlemesi yapılmış. Bu işleri yürüten güvenlik görevlisi, yargı mensubuyla ilgili soruşturmalar yapılacak. Bunların kimi casusluk suçuyla yargılanacaklar' dedi. Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun kendisi hakkındaki iddialara ilişkin, 'Sanki Başbakanın işte birileri ile konuştuğu telefon konuşmaları varmış da, onların tapelerini kastederek, onları kimin konuştuğunu biz tespit etmişiz gibi. Benim söylediğim sadece şudur; böcekle ilgili Başbakanın konutuna böcek konulmuştu ve dinlenmişti. O biliyorsunuz kamuoyunun gündemindeydi. Onunla ilgili bütün tespitler yapıldı. Bunlar 10 ile de yayılmış, hepsi tespit edildi. Bunlarla ilgili yakında da meslekten ihraçtan sonra da tabi diğer davalar başlayacak' diye konuştu.

Casusluk suçu...
Atalay, 1 milyonun üzerinde kişi ile ilgili telefon dinlemesi yapılmasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi. Atalay, dinleme konusunda herkesin endişeye düştüğünü anlatırken şöyle devam etti: 'Bir hakim icabında 50 bin dinleme kararı veriyor. Bunlar nasıl verilebilmiş? Bütün bu kararlarda hepsi dosyaya yatırıldı, hiç birinde delil, gerekçe yok, dolayısıyla bu işleri yürüten güvenlik görevlisi, yargı mensubuyla hepsiyle ilgili soruşturmalar yapılacak. Bunların kimi casusluk suçuyla yargılanacak. O bakanlarımızın, başbakanımızın dinlenmesi ile ilgili benim söylediğim bu.' Atalay, ana muhalefetin kimi yerde olmayacak şekilde `MHP ile nasıl yardımlaşırız` arayışına girdiğini savunurken şöyle devam etti:

Bu farklı bir seçim
'İttifak, vesaire kimi yerde paralel yapı malzeme üretiyor. Bunlar da o malzemeleri alıp kampanya yürütüyor. Kılıçdaroğlu`nun kampanyasını hepsini dinlediğinizde söylediği sözün özü 3 cümleyi geçmiyor. Ona bir sığındılar, rüşvet, yolsuzluk, yok bilmem ne. Bunların artık hiçbir yerde inandırıcılığı kalmadı. Eğer böyle bir şey varsa, bunun hesabını biz sorarız ve soracağız da Allah`ın izniyle. Memleketin geleceği için ne söylüyor diye baktığınızda, hiçbir şey yok. Ben sadece milletimize şunu söylüyorum. Dünkü İzmir mitingini iyi görsünler. Konak Meydanı`ndan Narlıdere`ye kadar insan doluydu. Bu farklı bir seçim. Oraya herkes iyi baksın.'

**********

Çok kötü şeyler
YAPIYORLAR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kırıkkale`de, hükümet aleyhinde `hepsi yalan` başlıklı broşürlerin paralel yapının unsurları tarafından dağıtıldığını söyledi. Atalay, 'Bunlar güya siyaset yapmıyoruz diyorlar ama şu anda siyasetin tam göbeğindeler ve muhalefet partilerinden daha fazla ev ev bizim aleyhimizde çalışmalar yapıyorlar' dedi


Atalay`dan açıklama
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay memleketi Kırıkkale`nin Keskin ilçesinde katıldığı içme suyu temel atma törenin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Atalay, dinlemelerle ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü, keyfi dinlemeleri yapanların hukuk çerçevesinde cezalandırılacağını ifade etti. Bakan Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü: 'MİT, emniyet, istihbarat, Ulaştırma Bakanlığındaki TİB, devletin bütün kurumları şu anda, o dönemlerde kimler neler yapmış çalışıyor. Pek çok kişiyle ilgili karar vermiş hakimler, hiç incelemeden. Çok keyfilikler var. Yani o dinleme kararları nasıl verilmiş öyle. Şimdi biz çok zorlaştırdık. Yani hem somut delillere bağlı olacak dedik, hem de ağır ceza mahkemesi ve üç hakim birden karar verecek gibi. Bütün amacımız vatandaşlarımızı bu dinleme endişesinden ve kaygısından kurtarmak ve artık kişinin özel hayatına öyle kolay kolay kimse giremez. Telefonunu falan dinleyemez.

Bundan emin olsunlar
Çok somut deliller olursa ancak, çok mecburiyetler olursa. Yani o konuda devam ediyor çalışmalar ve bunlar yargılanacak. Başbakanımız haklı söylüyor. Yani devletin en üst kademesini, başbakanın bakanına konuşması veya başka konuşmaları hem de bunlar korumalı telefon kriptolu telefon özel hatlar yani devletin çok özel konularının görüşüldüğü telefonlar birileri dinliyor da bunları servis ediyorsa bu casusluktur. ve Allah bilir onlar nerelere servis edildi onların hepsinin şu anda çalışması yapılıyor. Şunu hep söylüyoruz. Biz hükümet olarak daima hukukun içinde olduk. Daima bu işler de hukukun içinde olacak. Keyfiliklerle değil. Şimdi dosyalar oluşacak belgeler çıkacak. Ondan sonra bunların yargı yoluyla yargılanması ve hatası olanın cezasının verilmesi o zaman olacak. Bütün bunlar hukuka uygun şekilde yürüyecek. Bundan da emin olunsun'.

Kötü şeyler yapılıyor
Kırıkkale`de, hükümet aleyhinde `hepsi yalan` başlıklı broşürlerin dağıldığını belirten Bakan Atalay, broşürleri dağıtanların paralel yapının unsurları tarafından dağıtıldığını söyledi. Bakan Atalay, 'Kırıkkale`de evlerde kalınca bir broşür dağıtıyorlar. Broşürün başlığı `hepsi yalan` ve kimlerin dağıttığı falan biz onları tespit ettik. Bu yapının unsurları. Hükümet aleyhinde, bizler aleyhinde vesaire. ve bunlar güya siyaset yapmıyoruz diyorlar ama şu anda siyasetin tam göbeğindeler ve muhalefet partilerinden daha fazla ev ev bizim aleyhimizde çalışmalar yapıyorlar. Dolayısıyla o tür şeyler çok fazla. Ben bir konuşma dinledim, bir sınıfta, bunların okullarının bir sınıfında, bir öğretmen öğrencilerine konuşuyor. Muhtemelen öğrencinin birisi kaydetmiş ve oradaki öğretmenin söylediklerini ben dinledim. Yani akıl almaz şeyler. Başbakanın çevresinde diyor işte bir gurup var, bunların hiç birinin dinle alakası yok, hiç birisi namaz bile kılmaz, bunlar içki içerler gibi. O saf, masum öğrencilere böyle şeyler söylüyorlar. Ben geçen günkü konuşmamda da bir televizyonda söyledim. Yani çok üzücü şeyler. İslam ülkesinde hedefi İslami hizmetler olan kesimden bu tür şeyler çıkması çok üzüyor. Ben hep diyorum Rabbim ıslah etsin. Çok kötü şeyler yapıyorlar' dedi.



Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024