101. YILDÖNÜMÜ

MHP İl Başkan Yardımcısı Gençer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 101. Yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Gençer, “Çanakkale Savaşı´nda Türk Milleti´nin yüksek vatan sevgisi ve bağımsızlık isteği doğrultusunda verdiği bu emsalsiz mücadele; Türk´ün vatanının bütünlüğü için gerektiğinde neleri göze alabileceğinin en önemli göstergesidir. Düşman donanmasının Çanakkale´yi geçebilmek ve akabinde kutsal vatanımızı ele geçirebilmek için yaptığı hamleler; Türk Milleti´nin iman, inanç ve vatan sevgisiyle mücadelesi karşısında çaresiz kalmıştır”

YENİLMEZ ARMADA

“Son teknoloji silahlarla donatılmış düşman kuvvetleri sayıca az olan Türk ordusu tarafından imha edilmiş, ‘Yenilmez armada´ diye tanımlanan ve ‘Batmaz´ denilen düşman donanması Seyit Onbaşı´nın fedakarlığı ve gayreti ile küçümsenen Nusret mayın gemisinin döşediği mayınlar sayesinde boğazın dibini boylamış, bu doğrultuda savaşları gücü fazla olanın değil imanı yüksek olanın ve hakkı savunanın kazanacağı gösterilmiştir”

 

ÇANAKKALE SAVAŞI´NDA VERİLEN MÜCADELE

“Çanakkale Savaşı´nda verilen mücadele, Türklüğü küçümseyen, Türk milliyetçilik gurur ve şuuruna sahip insanların onuruna ve kutsal bildikleri vatanına göz diken, Türk Milleti´nin gücünü imtihan etmeye kalkışan  bugünkü ihanet odaklarını da nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almalarını gerektiren tarihi bir dönemeçtir. Ne yazık ki bugün geldiğimiz süreçte yaşanan gelişmeler bu eşsiz mücadeleyi veren şehitlerimizin adeta kemiklerini sızlatmakta ve anılarına saygısızlık içermektedir”

 

DEVLET VE MİLLET

“İçinde bulunduğumuz zaman diliminde; milletimize yönelik tehditlerde herhangi bir azalma olmamış o gün mağlup edilen dış güçlerin bugün de geçmişteki emellerinden vazgeçmeyerek bölücü faaliyetlerine devam etme noktasında içerden de güç alarak gözle görülür bir artış yaşanmıştır. Ayrıca, iktidar gücünü elinde bulunduranların, devlet ve millet arasındaki ilişkiyi sarsan ayrıştırıcı eylemlerinden ötürü toplumsal huzur ve güven ortamı ciddi düzeyde zedelenmiş durumdadır. Görülmektedir ki, bu ortamı fırsat bilenler, yarım kalan emellerini hayata geçirebilmek ve bu coğrafyadaki hayallerini gerçekleştirebilmek için içimizdeki hainler vasıtasıyla adeta seferberlik başlatmışlardır”

 

Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak

ÇANAKKALE´DE ÇELİKLEŞMİŞ BİR İMAN
“Çanakkale´de Batı hayranlığına, etnik bölücülüğe, teröristle-düşmanla müzakereye yer yoktur.
Çanakkale´de çelikleşmiş bir iman ile yüksek vatan sevgisinin yoğrulduğu büyük bir inanç ve kardeşlik ordusu vardır. Türklük gurur ve şuuru temel bilinç unsuru olarak beyinlerinde yer etmiş olan kahraman atalarımız Türk Milliyetçiliği´ni kendine şiar edinip, ortak bir ülkü doğrultusunda birleşerek düşman kuvvetlerin üstesinden gelmiştir. Bu kapsamda Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti´nin neleri başarabileceğinin ve gerektiğinde nelerin üstesinden gelebileceğinin en güzel kanıtıdır.  Bu vesile ile tüm şehitlerimize Cenabı Allahtan rahmet diliyor saygılar sunuyorum” dedi.