CAMİLER YAŞAYAN BİR MEKÂN

Tepebaşı mahallesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra, İl Müftüsü Şahin Yıldırım ile vatandaşlar katıldı. Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Vali Haktankaçmaz, camilerin sadece ibadet yapılıp daha sonra kapısının kilitlendiği bir yer olmadığına dikkat çekerek, camilerin yaşayan bir mekân, hayırlı işlerin görüşüldüğü ve değerlendirildiği bir yer olduğunu söyledi.

 

EĞİTİM YUVALARI  

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın özellikle son dönemdeki çalışmalarla, camilerin bu unutulmaya yüz tutmuş hüviyetini ortaya çıkarmak için çok yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu dile getiren Vali Haktankaçmaz, “ Bütün camilerimiz adeta bir yaşam merkezi. Bir tarafında eğitim alan çocuklarımız, kadınlarımız, diğer tarafında da çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir mekân. Burada yeniden yapılacak camimiz de hem bu misyonu yerine getirecek, hem de mimarisi itibariyle, fiziki yapısı itibariyle mahallemizin cazibe merkezi olacak”

 

2019 YILINDA İBADETE AÇILIYOR  

Caminin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Haktankaçmaz, emeği geçenlere teşekkür etti. İl Müftüsü Şahin Yıldırım da birer konuşma yaptığı temel atma töreni, İl Müftüsü Yıldırım´ın okuduğu dualar eşliğinde Vali Haktankaçmaz ve beraberindekilerin temele ilk harcı atmasının ardından sona erdi. Camiinin yapımını üstlenen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından yaptırılacak Ümmü´l Kurâ Camii´nin, Kadir Gecesine denk gelen 31.05.2019 tarihinde ibadete açılması hedefleniyor. Haber Merkezi

Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu