Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, 'Ömürlerini din hizmetine adayan ve başkalarının iyiliği için kendini feda eden en kutlu insanlar peygamberlerdir' dedi.

 

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Kırıkkale´de Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii Avlusunda düzenlenen etkinlik ilahiler ve Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Din görevlilerinin her zaman yanında olduğunu söyleyerek, “Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla açılışına katılan herkese teşekkür ederim. 1986 yıldan bu yana Camiler ve Din Görevlileri haftası 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmaktadır”

 

1986 YILINDAN BU YANA KUTLANIYOR

İl Müftüsü Yıldırım, Camilere olan ilgiyi artırmak ve bağlılığı pekiştirmek, camilerin önemini daha etkin bir şekilde anlatmak, camilerin yıllık genel temizlik, onarım, bakım ve tamiratının her kesimle işbirliği yaparak gerçekleştirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığının organizesinde 1986 yılından bu yana 1-7 Ekim tarihleri arası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası ” olarak kutlanmaktadır. Her yıl bir konu tespit edilerek gündeme taşınmakta ve çeşitli etkinliklerle anlatılmaya çalışılmaktadır. Bu yıl da cami görevlilerine ne derece önemli bir vazife yüklendiği konusunda hem görevliler hem de toplum açısından farkındalık oluşturmak ve görevlileri motive etmek amacıyla tema “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olarak belirlenmiştir”

 

ALLAH´A SECDE EDİLEN YER

Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı

 “Bilindiği üzere İslam dininde mabetlere, mescit ve cami denmektedir. Mescit Allah´a secde edilen yer demektir. Cami ise kelime olarak toplayan, birleştiren, bir araya getiren anlamlarına gelmektedir. Aynı imanî esaslara sahip olanları maddi olarak omuz-omuza getirdiği gibi kalplerini, gönüllerini ve fikirlerini de kaynaştırmaya ve birleştirmeye vesile mekânlardır. Dinin direği namazlarımızın farzlarında yaratıcımıza tesbih, tazim ve şükürlerimizi arz ettiğimiz; beraberce kıyam, rükû ve secde etmemizi sağlayan;  adeta birlik, beraberlik ve kaynaşmanın doruklarını yaşadığımız o anlarda hareketlerimizin uyumu ve birlikteliğine vesile Allahu ekber nidalarıyla tâbi olduğumuz bir görevli ki o görevli imamdır, önderdir. O´nun ömrü ise adeta din hizmetine adanmış ömürdür. Güneş doğmadan önceki vakit olan sabah namazı vaktinde göreve başlar. Günün en önemli dönüm noktalarında asıl görevi olmasına rağmen vakit aralarında da farklı etkinliklerle doğumda, cenazede, düğünde, bayramda yine görevinde ve en son da havanın aydınlığından eser kalmadığı yatsı namazı vaktinde görevini ifa eder”

 

 

“Dünya hayatının boğucu ve sıkıcı işlerine ara verip teneffüs için gittiğimiz camide, insanın bu dünyaya gönderiliş gayesini hatırlatır bizlere. İslamiyet ile maddi ve manevi olarak insaniyetin en yüksek zirvesini gösterir.  Her şeye kâdir, merhametliler merhametlisi, hüküm ve hikmet sahibi gibi çok isim ve sıfatlarıyla Kur´an´da ve Kâinatta kendisini bizlere tanıttıran yaratıcımızı hatırlatır bizlere bazen Arapça olarak tesbih ifadeleriyle, bazen mealleriyle. Ruh olmadan cesetin ya da manası olmayan sözlerin önemi olmadığı gibi iman olmadan, ihlas olmadan caminin de cami görevlisinin de bir önemi olmaz. Zira Ayeti ve “İnsanlar helâk oldu, ancak alimler müstesna. Alimler de helâk oldu ancak, ilmiyle amel edenler müstesna. İlmiyle amel edenler de helâk oldu, ancak ihlâs sahibi olanlar müstesna. İhlâs sahibi olanlar da büyük bir tehlike içindedirler.” hadis-i şerifi ihlas olmadan, Allah´ın rızasını gözetmeden yapılan ilimlerin, amellerin hatta her şeyin değersiz olacağını ifade ediyor”

 

MABETLERİN İLK GÖREVLİLERİ PEYGAMBERLERDİR

“Mabetlerin ilk görevlileri peygamberlerdir. Onun için din hizmetleri çok kutsal bir görevdir. Kutsal olduğu kadar da zor bir görevdir. Başta müftü ve vaizlerimiz olmak üzere bütün cami görevlilerimiz bu kutsal, kutsal olduğu kadar da çok zor olan bu görevi sıcak soğuk, gece gündüz demeden günün 24 saatinde büyük bir özveri ile ifa etmeye çalışmaktadırlar. Vatandaşlarımızın halkımızın, cemaatimizin hizmetlerine koşmaktadırlar. Diğer taraftan hayırsever insanlarımızın cami hizmetlerine verdiği maddi ve manevi destek her türlü takdirin üzerindedir. Bütün din görevlilerimizin hizmetlerinden, hayırsever insanlarımızın, cami dernek yöneticilerimizin maddi ve manevi desteklerinden dolayı kutluyorum. Ahirete irtihal edenleri rahmetle anıyorumBu yıl 33. sini gerçekleştireceğimiz hafta Kırıkkale´mizde amacı doğrultusunda en iyi bir şekilde kutlanacaktır. Bu bilinç geliştirilmeye çalışılacaktır. Haftanın Kırıkkale´miz ve bütün Müslümanlar için hayırlı olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum” dedi. Yapılan protokol konuşmasının ardından program ödül takdimi, tasavvuf musikisi konseri ve ikramlar ile devam etti. Haber Merkezi