Cami hizmetlerinde verimliliği artırmalıyız

Diyanet  İşleri Başkanlığınca cami hizmetlerinin verimliliğini artırmak amacıyla düzenlenen tecrübe paylaşımları konulu panel Nur Camii Konferans Salonunda Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur´un katılımıyla gerçekleştirildi.

PANEL DÜZENLENDİ

Düzenlenen panelde Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur Panel Yöneticisi olarak görev alırken İstanbul Beyoğlu Selimiye Hatun Camii İmam-Hatibi Osman Gökrem, Merter Veysel Karani Camii Uzman İmam-Hatibi Mehmet Şenyiğit ve Ankara Elmadağ ilçesi Seyit Cemali Camii İmam-Hatibi Sinan Ürkmez tecrübe paylaşımlarını anlatmak üzere panelist olarak programa katıldı. Kur´an tilaveti ile başlayan program Camiler Haftası dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından panel programı ile devam etti.

Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor

DİNİN TEBLİĞİ

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur konuşmasında Peygamberimizden itibaren dinin tebliği nasıl olmuştur ve zamanımızda da nasıl olması gerektiğini hayatını din hizmetine vakfeden bazı şahsiyetlerin de örnekliğinde açıkladı. Din görevlilerinin dini tebliğde görevlendirildiğini, eskiden din görevlilerinin yaptığı hizmetler engellenmeye çalışılırken yani “neden yaptın” diye sorulurken şimdi ise “neden yapmadın” şeklindeki ifadeler din görevlilerinin din tebliği konusunda önünün tamamen açıldığını ve bu hizmetin onlardan beklenildiğini belirtti. Dini tebliğin neticeli olabilmesi için ise başta gönüllü olmak, nebevi tedrisatta geçmek gibi etkenlerin de önemli etkenler olduğuna değindi.

EN AZ 2 YIL TEDAVİ

Beyoğlu semti Selimiye Hatun Camii İmam-Hatibi Osman Gökrem özellikle sosyal yardımlaşma, sokak çocukları ve bağımlılarla olan samimiyetinin ve onlarla özel ilgilenmenin neticesinde topluma kazandırıldıklarını, kendilerinin önemsenmesinden ve ilgilenilmesinden çok memnun olduklarını; hatta İstanbul´a çalışmak için gelip imkan bulamayan ve sokaklarda yaşamaya başlayanlara yardımlar sayesinde onları aileleriyle buluşmasını sağladığını, eğer belirli zamanda bu insanlara ulaşılamazsa onların en az 2 sene tedavi ile ancak normal bir insan gibi yaşam sürmeye devam edeceklerini; banyo, barınma, gıda, giyecek hatta saç tıraşı gibi ihtiyaçları giderecek imkanları cami ve çevresinde uyguladığı vb. gibi örnek faaliyetleri dinleyicilere aktardı.

LİSANS TEZİ

Ankara Elmadağ ilçesi Seyit Cemali Camii İmam-Hatibi Sinan Ürkmez ise kendisi küçük bir yerleşim yerinde İmam-Hatiblik görevini yapmasına rağmen gençlik merkezi oluşturulması ile özellikle gençlere yönelik yapılan yemek toplantıları, spor faaliyetleri, cami dersleri gibi çeşitli aktiviteler ile 4 yılda toplam 579 kişiye eğitim-öğretim hizmeti verdiğini; gençlerin bu etkinliklere katılımlarının sağlanması için de gençleri davetiye ile davet etme, evlerinde ziyaret etme gibi yöntemler uyguladığını; gençlere yönelik uygulanan projenin İlahiyat Fakültesi öğrencisinin de lisans tezi olduğunu sözlerine ekledi.

 

Son olarak Merter Veysel Karani Camii Uzman İmam-Hatibi Mehmet Şenyiğit ise özellikle Yaz Kur´an Kurslarının biz görevliler açısından büyük bir fırsat olduğunu belirtmesiyle başladığı tecrübe paylaşımında, gençler başta olmak üzere toplumun her kesimine yönelik din hizmetini çok farklı etkinliklerle yürüttüğünü, hatta bu faaliyetler için caminin yeterli gelmeyip Milli Eğitime bağlı okulların da ders ve etkinliklerde kullanıldığını; çocuk ve gençler için gezi, halı saha maçları, yüzme, kamp, okula yardımcı etüd dersleri, camide ve okulda dersler gibi farklı etkinlikleri halkın ve esnafın desteği ile özel öğreticilerle birlikte yürüttüklerini, bu faaliyetlerin yürütülmesindeki maddi kaynak sıkıntısının neredeyse hiç olmadığını zira faaliyetleri gören halkın ve esnafın desteklerinin daima olduğunu belirterek yapılan etkinlikleri içeren beşyüz civarında sılaytları kendisine verilen 20 dakika süre zarfında yetiştirmek için gayret sarfettiği gözlendi.  Haber: Ahmet Özhan