Yoğun katılım oldu

Hz. Hüseyin ve Kerbela Faciasının anma günü programı Gök düğün salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen programa vatandaşlardan yoğun katılım olurken, Saadet Partisi eski İl Başkanı Arif Erdal, Mahir Yılmaz, Arap Osman Baran, Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci, Babı Ali Vakfı yöneticileri katıldı.

Acısına ortak olmak için…

Programda ilk olarak Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından açılış konuşmasını Bab-ı Ali Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Haydar Ali Arat yaptı. Arat yaptığı konuşmada bugünün anlam ve önemini anlatmakla bitirilemeyeceğini ifade etti. Arat, 'Bugün Hz. Hüseyin'in acısına ortak olmak için buradayız' ifadesinde bulundu. Hz. Resuli Ekrem'in mektebi iyi okunsa ve iyi tanınsa idi HZ Fatma'nın evi yıkılmaz.

Ölümcül bir hale gelmişti

'Ve savaşlarda olmayacaktı. Firavunun zulümleri olmaz ilahi nimetler olurdu. Peygamberler döneminden sonra İslam dinine o kadar darbe vuruldu ki HZ. Hüseyin döneminde artık İslamiyet ölümcül bir hale gelmişti. Hz. Hüseyin'in kanı İslam dininin kanı ile aynı grupta olduğu için İmam Hüseyin kendi kanını İslamiyet'e vererek, onu yeşertti' dedi.

Uzak durmamız gerekli

Arat'ın konuşmasının ardından ilahiyatçı yazar Akın Caba bir konuşma gerçekleştirdi. Caba yaptığı konuşmada, 'İmam Hüseyin'in bu olayda bizlere birçok dersler verdi. Hüseyin dostu her Alevi-Caferi'nin bu dersleri çıkararak onları kendisine örnek alması gerekli. Caba, İmam Hüseyin'in iyiliği emretmek ve kötülükten sakındırmak için kıyam ettiğini bundan dolayı İmam Hüseyin'in yaşantısındaki iyilikleri öğrenerek onlara sahip çıkmamız gerektiğini ve onu karşısında yer alan Yezit'inde yaşantısını öğrenerek onlardan uzak durmamız gerektiğini vurguladı.

En büyük haksızlık

İmam Hüseyin'in Allah tarafından İslam'ı ve Kur'an-ı korumak ve onları açıklamak ve yaymakla yükümlü kişi olduğundan Kerbela kıyamında bizleri dini yükümlülükler, insani değerler ve ahlaki erdemlere davet ettiğini belirten hocamız İslam'ın ve Kura'nın bozulduğuna ilişkin görüşler belirtmenin ve İslam'ın ruhuna uygun olmayın düşünceleri sunmanın İmam Hüseyin ve Kerbela şehitlerine yapılacak en büyük haksızlık olduğunu önemle vurguladı.

Ders çıkarılması gerekli

Caba, konuşmasının son bölümünde her yıl Kerbela'dan bir iyi birde kötü yönde ders çıkarılması gerektiğini belirterek bu yıl Kerbela olayından alınacak en önemli dersin İmam Hüseyin'in en çok sevdiği ibadet olan 'Namazı Kılmak' ve Yezid'in en çok sevdiği şey olan 'içkiden' uzak durmak olabileceğini belirtti.

Anne kucağına verilir

Düzenlenen programda son olarak Kurtlar Vadisi senaristlerinden olan ünlü yazar Ahmet Turgut bir konuşma gerçekleştirdi. Turgut yaptığı konuşmada doğan bir çocuğun önce koku aldığını gözlerinin ise sadece siyah beyaz şeklinde gördüğünü ifade etti. Turgut, 'Çocuk doğduğunda biliyorsunuz ki ilk olarak annesinin kucağına verilir ve çocuk annesinin kokusunu alır ve ömür boyu o kukuyu unutmaz. O yüzden koku çok önemlidir.

Duygu dolu anlar yaşandı

Turgut konuşmasının devamında, 'Allah' seviyorsanız resulüne tabi olun. Bunu yapanlar kurtuldular. Yapamayanlar kurtuluşa eremediler. Rabbim inşallah bizi Hz. Hüseyin'in safında tutar' dedi. Konuşmalar esnasında katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı. Konuşmaların ardından Ahmet Turgut kitaplarını imzalayarak okurlarına teslim etti.