Kırıkkale’de okuma kültürünü geliştirici projeler üretiliyor Kırıkkale’de okuma kültürünü geliştirici projeler üretiliyor


Caddeler araç trafiğine açıldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Zafer Caddesi, Ankara Caddesi, Cumhuriyet Caddesini geçici olarak araç trafiğine kapatan Kırıkkale İl Hıfzıssıhha Kurulu uygulamanın kaldırılmasına karar verdi. Bir süredir araç trafiğine kapalı olan caddeler normalleşme süreciyle birlikte yeniden trafiğe açıldı.   

YASAK KALDIRILDI

Covid-19 salgını mücadelesi kapsamında bulaşın önüne geçmek amacıyla Kırıkkale´de bir dizi kararlar alınmış, şehir merkezinde yoğunluk yaşanan caddeler trafiğe kapatılmıştı. Önceki gün toplanan Kırıkkale İl Hıfzıssıhha Kurulu geçici bir süreyle araç trafiğine kapatılan caddelerin yeniden trafiğe açılmasına karar verdi. Kurul tarafından yapılan açıklamada “03.04.2020 tarih ve 2020/14 nolu İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile 06.04.2020 tarihinde başlayan Zafer Caddesinin, Ankara Caddesi ile kesişen noktasına kadar olan kısmı ve Cumhuriyet Caddesinin tamamı için sabah 08.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılma uygulamasının sonlandırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. .

 

18 YAŞ ALTI BUGÜN İZİNLİ

Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olanlar, 18 yaş ve altı gençlerin sokağa çıkmaları kısıtlanmıştı. Bu Kapsamda: ilimizde sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler 10.06.2020 Çarşamba günü ve 12.06.2020 Cuma günü 14.00-20.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecekler. 

 

ÇORBACILAR İÇİN DÜZENLEME

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğünün 02.06.2020 tarih ve 54665975 sayılı yazılarına istinaden şehrimize gece ve gündüz dışarıdan gelebilecek hizmet alıcılarına hitap edecek olan 24 saat esaslı çalışma ruhsatına haiz çorbacılık işi ile iştigal eden esnafın “Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” doğrultusunda faaliyet göstermesi ve açık olacak işletmenin Ticaret İl Müdürlüğüne bilgi vermesi şartı ile 24 saat boyunca açık kalmalarına, gerekli denetimlerin ilgili kurumlarca yapılmasına, Belirtilen sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin yapılacağı bildirildi.