Bütün dünyanın saadeti için çalıştı

 

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, 'Erbakan Hocamız vefat ettiğinde Saadet Partisinin genel başkanıydı. Bugün Milli Görüşçü olmanın, Erbakan´ın yolundan gitmenin en önemli ölçüsü, kanaatimizce Saadet Partili olmaktır.' dedi.

Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor

 

HAİNLİKLE SUÇLAMAMIŞTIR

Eski Başbakan Necmettin Erbakan´ın vefatının 9´uncu yılı dolayısıyla, basın açıklaması yapan, Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, Erbakan´ın en büyük başarısının Türkiye ve milleti için yaptığı hizmetler olduğunu söyleyerek, bu yıl hocamızı Anma ve Anlama programlarını “Üretim, Kalkınma, Adil Paylaşım” olarak gerçekleştiriyoruz. Necmettin Erbakan´ın siyasi rakiplerini düşman olarak görmediğini ve göstermediğini ifade eden Faruk Vurgun, 'Hiç kimseyi bu ülkenin evladı olarak hainlikle suçlamamıştır. ´Hedefe giden her yol meşrudur´ diyerek, siyasi rakiplerine karşı yalana ve iftiraya başvurmamıştır.' diye konuştu.

 

SAADETİ İÇİN ÇALIŞTI

Türkiye´nin kendi dinamiklerinden ve değerlerinden hızla uzaklaştığı bir dönemde Necmettin Erbakan´ın siyaset sahnesinde görev aldığını belirten Vurgun, “Erbakan Hoca, toplumu yeniden kendi mecrasına döndürecek çok önemli adımlar attı. Bu ülkeyi bir yere taşımak için, ekonomik olarak, ticari olarak, diplomasi olarak, iç barış olarak, hangi alana dokunursanız dokunun, katma değer üretme anlamında yoğun bir çabanın, derdin, özlemin içinde oldu. Bu ülkenin yarınlarına dair, sadece coğrafyamıza değil, bütün dünyanın birliğine, kardeşliğine, selametine ve saadeti için çalıştı” diye konuştu.

 

ERBAKAN´IN YÖNTEMLERİYLE OLMUYOR

“Bugünlerde neredeyse herkes Erbakan Hocamızı hatırlayarak Milli Görüşçü olduğunu iddia ediyor” ifadesini kullanan Vurgun, şöyle devam etti: 'Herkes neredeyse Erbakan Hocamızın yolundan gidiyor, en zor dönemlerde Erbakan Hocamızı bırakanlar, şimdi onun mirasına sahip çıkmak istiyor. ´Erbakan´ın yöntemleriyle olmuyor´ diyerek çareyi küresel egemenlerle iş birliğinde arayanlar, şimdi herkesten çok ´Erbakancı´ kesiliyor.

 

KAPİTALİZME KUL KÖLE OLMADI

Erbakan´ın felsefesinin göz ardı edilerek muhtevanın altının boşaltılması tehlikesine dikkat çeken Vurgun, “Erbakan ile ilgili olabilecek en kötü şey işin hümanizmaya kayması, derinliğini kaybetmesi ile mücahit Erbakan´ın doğru anlaşılmamasıdır. Kurucu felsefesinin, uluslararası duruşunun, evrensel tasavvurunun arkaya itilmesidir. Erbakan kimdir? Erbakan, bu coğrafyada kapitalizme kul köle olmadan ölünebileceğini göstermiş bir liderdir.” açıklamasında bulundu.

 

28 ŞUBAT BASKISINA RAĞMEN YILMADI

Faruk Vurgun, “Hiç kimsenin mensubiyetine bakmadan, hangi din, mezhep ve meşrepten olursa olsun bütün insanlığın saadet ve selameti diye klişeleştirdiği, bütün dünyaya huzur ikliminden faydalansınlar diye ortaya konmuş yoğun ve esaslı bir mücadeleden bahsediyoruz. Hayatının sonuna kadar canla başla diğerkâm bir kişilik olarak, insanlar mutlu olsunlar ve müreffeh yaşasınlar diye bir gayret ortaya koydu. Öyle merhametliydi ki, annesine ekmek götürebilmek için bir arabanın arkasından koşan çocuğu anlatırken de ağladı, bir tane teşkilat mensubunun burnu kanamasın diye de 28 Şubat´ın her türlü baskısına rağmen kendi tabanını ileriye bakmaya motive eden bir merhamet abidesi idi” şeklinde konuştu.

 

Erbakan Hocamız vefat ettiğinde Saadet Partisinin genel başkanıydı. Bugün Milli Görüşçü olmanın, Erbakan´ın yolundan gitmenin en önemli ölçüsü, kanaatimizce Saadet Partili olmaktır. Hocamızın nezaketi bizim nezaketimiz, idealleri bizim ideallerimiz, hedefleri bizim hedeflerimizdir. İnsanların korku ve baskı altında değil, kendisini hür ve müreffeh hissettiği bir Türkiye istiyoruz. Adaletin kamil manada işlediği bir Türkiye istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamız ve tüm şehitlerimiz için 1 Mart 2020 Pazar günü İkindi Namazından önce Nur Camiinde Mevlüd-i Şerif okutulacaktır. Kırıkkaleli hemşehrilerimiz davetlidir” dedi. Haber: Ersin Atasayar